Jag läser på Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem - ingång musik, på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen.
Besök även lärarutbildningsportalen för mer information.

 

 

FRÅGOR OCH SVAR:
 

HUR MYCKET MUSIKUNDERVISNING INGÅR I PROGRAMMET? 

Fråga: Hej! Hur mycket musikundervisning ingår i programmet? Kan man komponera egen musik när man är klar med utbildningen? Mvh Anna.

Svar: Hej Anna! Tack för din fråga. Själva musikkursen är 30hp och läses i 2 omgångar, 15hp vardera. Den första kursen har mycket fokus på gitarr och piano, medan den andra kursen har fokus på bas och trummor. På din fråga om du kommer kunna komponera har jag inget enkelt svar egentligen. Tanken är att du ska kunna spela alla grundinstrumenten när du tar din examen, eftersom du ska kunna lära ut det till elever. Om du menar ”komponera” som i att skriva egen musik, så är det ingenting vi har specifikt fokus på, men du får kunskap om genres, musikteori, kör och instrument och kan ju genom dessa komponenter musicera på det sätt du vill! Men det är en lärarlinje och fokus är på att lära sig didaktik (konsten att lära ut) och inte på varje individs egna musikaliska artisteri och skapande. 

Lycka till! /Matilda

____________________________________________________________