Hon får hjälp med att lägga upp studierna så att hon snabbt kan ta igen det hon missar. Johanna brinner både för förskolläraryrket och idrottskarriären.
- Jag tycker att barn är fantastiska. Mina båda föräldrar är lärare och har alltid lagt ner sina själar i att hjälpa andra. Precis så vill jag också göra. Jag vill inspirera barn till att vilja vara sig själva fullt ut, våga drömma stort och utvecklas till fantastiska individer. Absolut krävs det en hel del och kan vara slitsamt, men samtidigt får man så otroligt mycket kärlek och glädje tillbaka.

Förskollärarprogrammet vid Stockholms universitet inkluderar en hel del praktik. Även i seminarier ingår praktiska moment så att studenterna kan sätta sig in i barnens situation och vidareutveckla sin pedagogik.
- Vi har engagerade lärare som verkligen är här för studenternas skull, säger Johanna. Jag tycker att undervisningen är jättebra och skulle nog faktiskt inte kunna tänka mig att plugga någon annanstans. Förskollärarprogrammet här passar perfekt ihop med min elithandboll.

I början av utbildningen var det emellertid lite tufft.
- Den första terminen hade jag svårt att förstå hur man studerar vid universitetet, hur man skriver uppsatser och så.
Efter att ha deltagit i ett seminarium om studieteknik hos Studie- och språkverkstaden lossnade det och Johanna förstod hur hon skulle bära sig åt för att få studierna att fungera.
Hon stortrivs med att bo i Stockholm som är en stad hon tycker har allt. Dessutom är det en stor fördel för henne att som tjugoåring fortfarande kunna bo hemma.

Handboll har Johanna spelat sedan hon var fyra år gammal och hon kom med i A-laget när hon var 16. Drömmen är att göra handbollskarriär utomlands i exempelvis Danmark, Norge eller Frankrike.
- Förskollärare är ett yrke som går att kombinera med att vara elithandbollsspelare. Det finns många jobb inom omsorgen och det är lätt att jobba deltid. Dessutom är utbildningen internationellt gångbar.

*Sport Campus Sweden är till för dig som är mitt inne i en elitidrottssatsning och vill kombinera denna med högre utbildning. Läs mer här: sportcampussweden.se