Bli studentambassadör

Som ambassadör inspirerar du till vidare studier genom att informera om möjligheten till universitetsstudier och berätta om hur livet är som student. För att du ska kunna bli studentambassadör vill vi att du:

  • är student vid Stockholms universitet och läser ett program eller en kurs
  • har minst ett år kvar av dina studier
  • är social, ansvarstagande och tycker om att prata inför stora grupper
  • brinner för din utbildning och vill inspirera andra att studera vidare
  • talar och förstår svenska på modersmålsnivå.

Om du är intresserad av att bli studentambassadör ska du skicka in CV samt personligt brev under någon av våra rekryteringsperioder. Nästa rekryteringsperiod börjar vecka 43.

Studentambassadörens uppgifter

Som studentambassadör berättar du för elever om universitetsstudier, representerar universitetet på mässor, Välkomstdagar och Öppet hus. Det är ett socialt jobb där du utöver lön får lära dig mer om hur universitetet fungerar, får erfarenhet av att hålla föredrag och av att möta stora grupper människor.

Inspirera och rekrytera nya studenter

Studentambassadörerna är en viktig del i universitetets arbete för att inspirera och rekrytera nya studenter. Du kan som studentambassadör inspirera till vidare studier genom att berätta om hur livet är för dig som student.

Förberedande utbildning

Som representant för universitetet och din utbildning är du en förebild för dem du pratar med. Därför går alla studentambassadörer en utbildning som bland annat ger grundläggande kunskaper om Stockholms universitet, om utbildningar och antagning, presentationsteknik, breddat deltagande och stöd till studenter med funktionsnedsättning. Du får också träffa studentambassadörer som varit med länge och som delar med sig av tips och råd.