Tillsammans med andra studentambassadörer besöker hon skolor, deltar på utbildningsmässor och assisterar vid olika evenemang som universitetet ordnar.

Det var 2010 som Elleonore fick syn på en webbannons där Stockholms universitet sökte ambassadörer. (Här hittar du information om hur du söker inför 2016. Sista ansökningsdag är 25 september: su.se/studentambassador) Hon tog kontakt och fick uppdraget som började med en två dagar lång utbildning där hon bland annat fick lära sig presentationsteknik, hur man bemöter människor och hur man informerar om Stockholms universitet.

Elleonore Lindgren Foto: Eva Dalin
Elleonore Lindgren Foto: Eva Dalin

Tycker om att motivera andra

– Jag tycker om att motivera andra människor och ge dem ett bredare perspektiv på studentlivet än vad de kanske fått tidigare, säger Elleonore. Det positiva med att vi studentambassadörer själva är studenter och läser olika ämnen är att vi kan ge detaljerad och riktad information när det efterfrågas.

Elleonores egna studier inkluderar företagsekonomi, juridik och psykologi – samtliga populära ämnen som hon ofta berättar om för nyfikna gymnasieungdomar. Hon brukar lyfta fram att det finns många olika vägar att nå sitt mål som student. Ett specifikt program behöver inte alltid vara det enda alternativet. Själv har hon läst flera fristående kurser och på det viset satt ihop en egen kandidatexamen.

Avlönat arbete

Arbetet som studentambassadör är avlönat, väldigt varierande och omfattar en hel del skolbesök. Elleonore möter ofta ett stort gensvar och får ibland ingående frågor utifrån vad eleverna har läst på hemsidan eller i utskick från universitetet. De vanligaste frågorna handlar om antagningsstatistik och utbildningsutbud. Många undrar också om det är svårt att studera vid universitetet.

Till Elleonores favorituppgifter hör att assistera när Stockholms universitet ställer ut på Saco Studentmässa, Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa för personer som ska välja eftergymnasial utbildning.

Entusiastiska gymnasieelever

– Då jobbar man en till tre heldagar och möter massor med entusiastiska gymnasieelever. De är glada, intresserade och kunskapstörstande.

Hon har även hjälpt till på Välkomstdagen för nya studenter i Aula Magna, demonstrerat jobb- och karriärportalen MyCareer tillsammans med studie- och karriärvägledare och följt med till utbildningsmässan Kunskap & Framtid i Göteborg.

Till den som funderar på att bli studentambassadör vet Elleonore precis vad hon vill säga:
–Sök! I synnerhet om du tycker om människor och det personliga mötet.

Just nu pågår rekrytering av nya studentambassadörer och sista ansökningsdag är 25 september. Intresserad? Läs mer här: su.se/studentambassador