Studentliv

Två studenter mot en röd stugvägg i Gamla stan Foto: Eva Dalin

Studentliv i Stockholm

Två killar på väg till Öppet hus Foto: Niklas Björling

Studenthandbok för läsåret HT18/VT19

Inför varje läsår publiceras en Studenthandbok där information ges om sådant som kan vara bra att veta för dig som studerar vid Stockholms universitet.

Student activity. Photo: Stockholms universitets studentkår

Studentkårer och föreningar vid Stockholms universitet

Visst finns det ett studentliv i Stockholm, var inte orolig! Varje dag anordnas det aktiviteter för studenter av studenter. På Stockholms universitet finns såväl studentkårer som fakultetsföreningar som arbetar för att du ska få ut så mycket som möjligt av din tid som student, även utanför föreläsningssalen.

Lappkärrsberget. Foto: Eva Dalin

Studentbostäder i Stockholm

Har du kommit in på din drömutbildning och behöver någonstans att bo? Försök med dessa förmedlingar av bostäder som riktar sig främst till studenter.

Två studenter på tågperrong Foto: Eva Dalin

Viktigt att student anmäler flytt till studieorten

Universitet och högskolor slår snart åter upp sina portar. Den som flyttar till en ny stad för att studera ska göra flyttanmälan till Skatteverket. Risken är annars att studenten går miste om både förmåner och rättigheter. Det är enkelt att göra flyttanmälan direkt på skatteverket.se.

Tjejer spelar innebandy Foto: Mostphotos

Frescati Sports Center – ett stort utbud av träningsmöjligheter för studenter

På Frescati Sports Center mitt på campus Frescati kan du som student träna till studentrabatterade priser. Här finns gym, gruppträningspass, lokaler för bollsport och mycket annat.

Regler och rättigheter för dig som student

Dina rättigheter som student regleras dels i lagar och förordningar, dels i lokala föreskrifter vid Stockholms universitet.

Magisterpromotion i Aula Magna. Foto: Eva Dalin

Ord och begrepp i universitetsvärlden

Disputation, akademi, examinator - det finns många ord och begrepp inom den akademiska världen som du som student säkert kommer i kontakt med under din utbildning. Här finns en liten akademisk och studentikos ordlista.

Puff med länk till studentförsäkring

Prenumerera på studentkårens nyhetsbrev:

Namn
E-postadress