Ladda ner och installera

Skapa konto

För att skapa ett ESRI account eller logga in med befintligt klicka här. Observera att du behöver använda dig av din @student.su.se adress och ej av din privata e-postadress. Om du har ett befintligt konto, men har glömt ditt lösenord, kan du kontakta supporten hos ESRI (tel: 0770-330690, eller e-post: support@esri.se)

När du har fyllt i alla uppgifter > välj Create an Account > du kommer nu att få ett e-postmeddelande från ESRI för aktivering av kontot. I e-postmeddelandet välj Activate Your Account. För att aktivera kontot behöver du ange följande uppgifter:

 • User Name
 • Password
 • Profile information
  • Organization = Stockholms universitet
  • Address = Universitetsvägen 10D
  • City = Stockholm
  • Country = Sweden
  • State, Provice or Region = Stockholm
  • Zip/Postal Code = 106 91
  • Phone = Ditt telefonnummer
 • Security Question
 • Slutligen ska du acceptera licensavtalet - Terms & conditions

Välj Create > därefter kan du logga in.

Installation och aktivering

Skicka ett e-postmeddelande till helpdesk@su.se för att få åtkomst till en auktoriseringskod för ArcGIS. Fyll sedan i denna i fältet för Enter Authorization Number, och klicka på Activate ArcGIS. När du har klickat på Activate kommer ett e-postmeddelande att skickas till dig med information om hur du använder din auktoriseringskod för att verifiera applikationen samt instruktioner för hur du laddar ner och installerar programvaran.

Klicka på den ArcGIS version du vill ladda ner. Sista steget erbjuder dig att ladda hem programvaran och tillägg.

Verifiera: Verifiera installationen genom att kontrollera att det går bra att starta programmet. Exakt hur du gör beror på vilken plattform du kör på. Om programmet inte startar, gör om installationen enligt beskrivningen ovan.

 

Förnya licens

Det installerade programmet har full funktionalitet, men endast t o m den 19 april. Med andra ord behöver din programlicens förnyas efter det datumet. Du märker det genom att du bli ombedd att ange en ny auktoriseringskod. Klicka här och gå in på ditt konto som du skapade när du gjorde din första installation av ArcGIS genom att klicka på I have an ESRI Account.

För att få åtkomst till en auktoriseringskod för ArcGIS skicka ett e-postmeddelande till helpdesk@su.se. Fyll därefter i denna i fältet för Enter Authorization Number, och klicka på Activate ArcGIS.

 

Avinstallera programmet

När du avslutar dina studier ska du avinstallera programmet. Exakt hur du gör beror på vilken plattform du kör på. Nedan beskrivs hur du gör på Windows:

Start > Kontrollpanelen > Program och funktioner > Högerklicka på programmet och välj Avinstallera. Nu startar avinstallationen - det brukar normalt vara klart på mindre än en minut. Avinstallationen är nu klar.

 

Support

En installationsguide finner du här, och behöver du support finns information om detta här. Du finner även en mer detaljerad installationsguide nedan under relaterade länkar.

 

Frågor?

Kontakta Helpdesk