Som student vid Stockholm universitet har du tillgång till Microsofts Office 365 för studenter. Du får tillgång till flera tjänster i Office 365, vilket ger dig bättre möjligheter för kommunikation och samarbete med exempelvis andra studenter och lärare.


Tjänster som du som student får med Office 365

E-post, kalender och kontakter (Outlook/Exchange)

Du kan lagra e-post och bilagor upp till 50 GB, får tillgång till kalendrar som du kan dela med andra och en adressbok för dina kontakter. Du kan också enkelt koppla ihop student-e-postadressen med e-postklienter i datorer, mobiltelefoner (iPhone och Windows Phone) och iPads. 

Om du vill koppla din student-e-post till postlådan i Office 365, följ instruktionerna i denna guide.

Dokumentlagring (OneDrive)

Du får 1 TB lagringsutrymme för dina filer i molnet, som du enkelt kommer åt genom ett webbgränssnitt, eller direkt från Office-programvarorna på din dator.

Kontorsprogramvaror (MS Office)

Du kan skapa och redigera till exempel Word-, Excel- och PowerPoint-filer direkt i webbläsaren med webbläsarversionen av Microsoft Office. Du kan också kostnadsfritt installera upp till fem licenser av Microsoft Office-paketet till din dator. Du kan installera programvaran på upp till fem enheter.

Nu vill jag aktivera mitt konto!

Nu vill jag aktivera mitt konto! 

Följ denna guideFör mer detaljer, se FAQ.

På grund av den tekniska lösningen för integrationen mellan Stockholms universitet och Microsoft Office 365 kan det ta upp till åtta timmar efter man aktiverat sitt studentkonto till dess att man får tillgång till Office 365.

Jag vill veta mer innan jag kör igång!

För Office 365 på Stockholms universitet finns denna FAQ.