Stockholms universitet logo, länk till startsida

Nordlys

Nordlys ger dig chansen att uppleva vår gemensamma kultur och de språkliga likheterna samtidigt som du får ta del av Nordens olikheter och nyanser. Ett utbyte inom Norden ger dig ett nytt perspektiv på dina studier, en mångfald av kursutbud och en utbildning av hög kvalitet. 

Nordlys är ett centralt nätverk inom Nordplus. Studenter som inte har tillgång till ett ämnesnätverk via sin institution eller vill studera i något annat ämne vid ett nordiskt universitet kan ansöka om utbyte genom Nordlys.
Alla studenter som blir antagna till ett partneruniversitet inom Nordlys-nätverket kan ansöka om ett Nordplusstipendium. 

I avtalsdatabasen hittar du en lista på deltagande universitet genom att välja "framework" Nordlys

Du kan också läsa mer om Nordlys på nätverkets hemsida

Under utlandsvistelsen får du behålla ditt studiemedel och har dessutom möjlighet att söka ett Nordlysstipendium plus en summa för reskostnader. Stipendiet är på max 200 euro/mån plus en summa för reskostnader. Beloppet beror på hur mycket medel SU beviljas och hur många studenter som åker totalt, så det kan bli mindre per månad.

För att kunna åka utomlands genom Nordlys måste du:

Har du frågor kring ansökan kan du antingen kontakta Gruppen för internationell mobilitet via e-post: studentutbyte@su.se eller telefon: 08-16 21 29, 08-16 48 95 eller 08-16 25 77.

Du kanske även finner svar på någon av dina frågor i Frequently Asked Questions nedan. 

Frequently asked question (Swedish) (602 Kb)

På denna sida