Stockholms universitet logo, länk till startsida

Inställd utlysning av utbytesplatser genom vissa avtal för HT21

Då många utbyten under 2020 och inför våren 2021 har blivit inställda eller studenter inte kunnat delta i utbyten på grund av den pågående pandemin kommer inga nya platser för utbyten att utlysas för höstterminen 2021.

 

Berörda utlysningar

Enligt beslut från Studentavdelningen är utlysningen för nya platser genom centrala bilaterala avtal för utbyten höstterminen 2021 inställd. Detta beslut innebär att inget urval görs till utbytesplatser inom centrala bilaterala avtal för utresa höstterminen 2021. Om möjligt kan ett urval till eventuella restplatser komma att genomföras i början av 2021.

Beslutet gäller endast utlysning av platser genom centrala bilaterala avtal för höstterminen 2021. Urval till utbyte inom ramen för CIVIS, Nordlys och North2North kommer fortsatt att genomföras, om inget oförutsett inträffar.

 

Många studenter vid SU har fått sina utbyten inställda under vårterminen och höstterminen 2020 på grund av Covid-19. Detta har drabbat särskilt studenter som varit uttagna att åka genom centrala bilaterala avtal som erbjuder platser vid partneruniversitet utanför Europa. Studenterna har erbjudits att flytta fram sitt utbyte till vårterminen 2021 eller höstterminen 2021. Även vårterminen 2021 meddelas inställda utbyten av partnerlärosäten.

Genom att en utlysning och ett urval inte genomförs till utbytesplatser inom centrala bilaterala avtal för höstterminen 2021 ges utrymme för de studenter som fått eller får sina utbyten inställda höstterminen 2020 och/eller vårterminen 2021, att istället genomföra sitt utbyte höstterminen 2021. Om så är möjligt, med hänsyn till partnerlärosätets och SU:s regelverk, kan ett urval till eventuella restplatser komma att genomföras i ett sent skede.

På denna sida