Stockholms universitet logo, länk till startsida

Distanshandledning i studieteknik, akademiskt talande och skrivande

Ta chansen att utvecklas som student och skribent!

På Studie- och språkverkstaden vid Stockholms universitet möter du kunniga pedagoger som kan ge dig nya färdigheter och utmaningar i dina studier, ditt sätt att presentera och ditt skrivande. Om du läser vid Stockholms universitet eller Försvarshögskolan är du varmt välkommen att boka handledning.

Det var bästa handledningen ever. Fick tips och råd som hjälpte mig se min text med nya ögon

Enbart distanshandledning tillsvidare
För att minska risken för spridning av det nya coronaviruset erbjuder vi tills vidare enbart handledning på distans via e-mötestjänsten Zoom. Du kan fortfarande få handledning på svenska och engelska. Du har också möjlighet att träffa en specialpedagog om du så önskar.

Du har möjlighet att få handledning i studiestrategier eller texthandledning på distans via e-mötestjänsten Zoom. Distanshandledning kan du få på svenska och  engelska. Du har också möjlighet att träffa en specialpedagog om du så önskar.

I ett handledningssamtal kan du ställa frågor om studieteknik, studievanor, presentationsteknik och akademiskt skrivande. Du kan få återkoppling på ett muntligt föredrag du ska hålla eller en text du skriver inom ramen för dina studier. Vi läser då delar av din text, omkring två sidor när det är en hemtenta. Skriver du uppsats kan du komma flera gånger med den till oss, men vi läser aldrig mer än sammanlagt ca 30 % av din text. Vi rättar inte texten åt dig, utan ger dig istället verktygen för att du på egen hand ska kunna vidareutveckla texten.

Boka distanshandledning genom att använda något av våra bokningsformulär för distanshandledning:

Boka distanshandledning på svenska

Boka distanshandledning på engelska

Boka distanshandledning med specialpedagog

För att distanshandledningen ska fungera behöver du ha tillgång till en dator eller smart telefon med kamera och mikrofon. Du behöver också ha installerat Zoom i din telefon eller dator.
Ladda ner e-mötestjänsten Zoom

På vår drop-in kan du få snabbhandledning i akademiskt skrivande, presentationsteknik eller studiestrategier. Du kan också få hjälp med att göra en bokning eller få information om vad Studie- ochs pråkverkstaden kan göra för dig. En snabbhandledning varar omkring 15 minuter.

Välj gärna ut en fråga som du undrar över, eller del i din text som du vill utveckla. Om du vill att vi arbetar med en text du skriver, behöver inte skicka in någon text i förväg, men du behöver kunna dela skärmen med oss via Zoom.

Drop-in på distans ges via Zoom varje tisdag kl. 14–16 från och med 31 mars till och med 5 juni. Är det många som vill ha handledning samtidigt blir du placerad i kö. Anslut till drop-in via Zoom genom att trycka på länken nedan.

Gå till drop-in