Under ett skrivretreat får du möjlighet att koppla bort allt annat och bara fokusera på din uppsats. I en lugn miljö skriver du tillsammans med andra uppsatsskribenter. Vi stänger av mobilerna och använder bara datorn för skrivande.

För att du ska kunna hålla koncentrationen uppe arbetar vi efter Pomodore-metoden med 45 minuters skrivande varvat med 15 minuters paus.

Under pauserna har du möjlighet att ta del av erfarenhetsutbyte med andra studenter - allt för att du ska kunna skriva en riktigt bra uppsats i vår.

Så här sa en av deltagarna förra terminen:

Alltså jag är fortfarande på väldigt mycket bättre humör sedan jag deltog igår, jag kan plötsligt skriva (även de jobbigaste delar med min uppsats) utan att blir frustrerad och tar bättre pauser tack vare pomodorometoden (jag har svårt att håller mig till fasta paustider när jag sitter själv och skriver, men i grupp går det ju mycket bra). Dessutom kunde man skriva mycket bättre när en sådan bra "gruppfokus-energi" fanns i rummet. All personal som var där var supertrevlig och behjälplig, och eran kaffe (även med oatly, tack!) var underbar gott! TACK, TACK, TACK och gärna MER, MER, MER :-D.

Tid: Onsdagen 23 oktober, kl. 16-20
Plats: Plats meddelas inom kort
Anmälan: Begränsat antal platser. Anmäl dig via mejl till sprakverkstaden@su.se.

 

Tips!