Stockholms universitet logo, länk till startsida

Fråga mig om mina studier i företagsekonomi!

Hej! Jag heter Rebecca Taylor och jag studerar termin 5 på kandidatprogrammet i företagsekonomi vid Stockholms universitetet. Under våren så läste jag också en kvällskurs i franska. Undrar du hur det är att studera på kandidatprogrammet i företagsekonomi eller hur det är att ta en kvällskurs? Eller har du kanske någon fråga om studentlivet? Tveka då inte att ställa en fråga till mig nedan!

 

 

Sök kurser och program

Frågor-och svarfunktionen är avstängd under sommaren och kommer att öppnas igen vid terminsstart.


Frågor och svar:

 

Fråga: Hej! Jag heter Musa och undrar om det krävs toppbetyg i alla ämnen under sista året i gymnasiet för att studera företagsekonomi.

Svar: Hej Musa, vad roligt att du vill läsa företagsekonomi! Det är ganska svårt för mig att säga vilka betyg du behöver ha från gymnasiet för att läsa företagsekonomi då det beror på hur många det är som söker under en termin, vad de andra sökande har för betyg och vilken termin du söker. Jag skulle rekommendera dig att gå in på: uhr.se/studier-och-antagning/Antagningsstatistik/soka-antagningsstatistik och söka lite där, dock så vill jag bara poängtera att det inte är något facit utan bara statistik på hur det har sett ut tidigare. 

Lycka till med gymnasiet och framtida studier!

Med vänliga hälsningar, Rebecca 

____________________________________________________________________

Fråga: Hej! Jag har gått natur på gymnasiet och vill nu plugga företagsekonomi, etik och hållbarhet. Min fråga är om det är svårt att komma in i kurserna om man läst ett annat program på gymnasiet än ekonomi. /Jasmine

Svar: Hej Jasmine! Vad kul att du vill läsa företagsekonomi. Jag läste själv ekonomi på gymnasiet men jag känner en del som läste natur och jag har inte hört att de har tyckt att det har varit för svårt. Självklart så kan det ju vara en fördel att ha läst ekonomi tidigare för terminologin men det kommer du att lära dig snabbt. Jag har kollat upp Kandidatprogrammet i företagsekonomi, etik och hållbarhet som du skriver att du vill gå och under programmets första termin kommer du att läsa grundläggande företagsekonomi där du då kommer att lära dig grunderna. Jag tror inte att det kommer vara svårt för dig så länge du har intresset för det. Det finns inte heller något krav på att du ska ha läst företagsekonomi tidigare då allt börjar på grundnivå. 

Lycka till och jag hoppas du hittar något att studera som du tycker är roligt!

Mvh Rebecca Taylor

____________________________________________________________________

Fråga: Hej på dig! Jag skulle vilja veta vad som krävs för att komma in på kandidatprogrammet i företagsekonomi vid Stockholms universitet samt hur lång utbildningen är. /Jan

Svar: Hej Jan! För att komma in på kandidatprogrammet i företagsekonomi så krävs det att du har grundläggande behörighet samt godkända betyg från kurserna: Engelska B, Matematik C och Samhällskunskap A eller Engelska 6, Matematik 3b alt 3c och Samhällskunskap 1b alt 1a1 +1a2 (Områdesbehörighet 4 eller A4). Du kan också besöka: https://statistik.uhr.se för att se hur antagningspoängen har sett ut de senaste åren. 

Kandidatprogrammet i företagsekonomi varar i 3 år (med heltidsstudier, dvs. 30 högskolepoäng per termin)

Lycka till, och tveka inte att ställa en till fråga om du undrar något annat!

Mvh Rebecca 
____________________________________________________________________

 

På denna sida