Stockholms universitet logo, länk till startsida

Fråga mig om mina studier i marinbiologi!

Tjena! Peter här. Jag läser en masterutbildning i marinbiologi på Stockholms universitet och har fått det roliga uppdraget att svara på frågor från er. Varför inte prova att ställa en fråga?

 

FRÅGOR OCH SVAR:


ÄR DET SVÅRT ATT KOMMA IN PÅ PROGRAMMET?

Fråga: Hej Peter! Var det svårt att komma in på utbildningen? Jag undrar även hur många platser programmet har samt om det finns någon antagningsstatistik. Mvh Stefan

Svar: Tjena Stefan! Statistik för antagning till kandidatprogrammet i marinbiologi hittar du på statistik.uhr.se. Där står det att för höstterminen 2018 var lägsta antagning på 17.24 poäng eller 1.0 poäng på högskoleprovet för Stockholms universitet. Så det ska inte vara så svårt! Som marinbiolog var det när jag började 12 platser till Stockholms universitet men senaste antagningen (ht2018) visar på 16 platser enligt samma hemsida. Vilket såklart är positivt ifall du vill söka in till en bra utbildning! (Jag är förstås inte partisk.)

Jag hoppas att svaret duger och lycka till med ansökan! Hör av dig om du undrar något mer.

Vänligen, Peter


FRÅGA OM MASTERARBETE

Fråga: Hej Peter! Kul att man kan åka till Vietnam på ett utbyte. Jag undrar vad ditt masterarbete kommer att handla om? Tack på förhand! Mvh Lisa

Svar: Hej Lisa, vad kul att du undrar över mitt masterarbete! Jag har fått ett så kallat MFS-stipendium (minor field studies) där mitt syfte är att undersöka räkodlingar som är certifierade enligt ASC (Aquaculture Stewardship Council) och hur dessa odlingar påverkar miljön. Har du några mer funderingar är det bara att höra av dig.

Ha det gott! Vänligen, Peter

På denna sida