Stockholms universitet logo, länk till startsida

Fråga mig om mina studier i pedagogik och folkhälsovetenskap!

Hej! Mitt namn är Emilia, här nedan kan ni se en film om hur det är att plugga kandidatprogrammet i pedagogik och folkhälsovetenskap på Stockholms universitet. Alla frågor ni har kring studentlivet kan ni skriva här så svarar jag - och så hoppas jag att vi ses!

 

 

Sök kurser och program


Frågor och svar:

 

Fråga: Hej! Får du kandidatexamen i både pedagogik och folkhälsovetenskap? Finns det möjlighet att jobba med vad som helst inom pedagogik eller måste dessa två ämnen höra samman? /Clara

Svar: Hej Clara! Som det är nu får man en kandidatexamen i pedagogik med inriktning folkhälsa. Det betyder att du har gjort ditt examensarbete i huvudämnet pedagogik och folkhälsovetenskap är din specialisering. Du kan självklart arbeta endast inom pedagogik eller bara folkhälsa, eller i en kombo. Det är här intresset kommer börja styra och du ser vad du brinner för! 

Jag själv vill gärna arbeta inom bara folkhälsa och fokusera på psykisk ohälsa hos barn och unga, gärna då de tyngre diagnoserna där man behöver daglig vård, till exempel psykiatri. 

Med vänlig hälsning 
Emilia Borén

____________________________________________________________________

Fråga: Hej! Vad kan man jobba med efter utbildningen? Hur ser arbetsmarknaden ut? /Clara

Svar: Hej Clara, tack för din fråga! Efter att ha gått på detta program kan man arbeta som till exempel hälsopedagog. I denna roll hjälper man exempelvis företag att förstå hur de kan skapa hälsa på en arbetsplats (tänk minska stress och öka inflytande i arbetsfördelning från de anställda).

Arbetsmarknaden varierar år till år om man kollar utifrån folkhälsovetenskapligt program (det som är mest likt innehållsmässigt mot detta program), men man tror att det kommer finnas ett större behov för hälsopedagoger i framtiden.

För pedagogik vågar jag inte svara på hur arbetsmarknaden ser ut, men det finns många möjligheter där också eftersom vi läser om påverkans- och förändringsprocesser som påverkar hela livet. Det är ett bredare ämne så tror intresset får styra lite grann var man vill arbeta inom pedagogik :-)

Finns det fler frågor är det bara att höra av sig! 

Med vänlig hälsning 
Emilia

____________________________________________________________________

På denna sida