Stockholms universitet logo, länk till startsida

Fråga mig om studier på Juristprogrammet!

Har du några tankar, funderingar eller frågor om Juristprogrammet? Tveka inte att kontakta mig! Mitt namn är Camilia, jag studerar på Juristprogrammet vid Stockholms universitet och jag finns här för dig som vill veta mer om hur det är att studera juridik. Skicka iväg ett meddelande så lovar jag att svara!

 

Sök kurser och program

Frågor & svar-funktionen är avstängd under sommaren och kommer att öppna igen vid terminsstart.


Frågor och svar:
 

Fråga: Hej! Jag går sista året på gymnasiet och funderar på att läsa juridik till hösten. Jag har dock hört att alla tentor skrivs för hand, stämmer det? Kan man göra en omtenta ifall man inte är nöjd med det betyg man fick?

Sedan är jag även lite nyfiken på utlandsstudier, vilka kurser är vanliga att läsa under ett utbyte som juriststudent? /Amanda

Svar: Hej Amanda. Tack för din fråga! Numera skrivs alla tentor på dator. En tenta kan vara allt från 3-6 timmar beroende på kurs. Studenter med rätt till extra hjälp kan ha längre skrivtid. Man kan tyvärr inte göra om en tenta för att höja ett redan godkänt betyg. D.v.s får du godkänt (B som det heter på Juristprogrammet) så står sig det betyget. Skulle du bli underkänd får du självfallet tillfälle att skriva om provet under en omtenta. 

Det finns stor möjlighet för utlandsstudier på programmets senare terminer (7-8). Stockholms universitet har avtal med flera universitet runt om i världen. Vad man kan läsa beror helt på vilket land man hamnar i men mina vänner som är utomlands nu läser b.la folkrätt och EU-rätt. 

Hoppas du fick svar på dina frågor och känner dig taggad på att söka programmet!  Bästa hälsningar, Camilia.


Fråga: Hej Camilia, tycker du att utbildningen är tuff respektive lägger du mycket tid på studierna? Är det mycket att läsa? Vad vill du jobba med inom juridik? /Clara

Svar: Hej Clara, tack för din fråga! Jag har ofta svårt att svara på om studierna är "tuffa" då jag tycker att det är så olika från person till person. Vi läser många olika kurser och vissa kan uppleva några kurser som svårare än andra. Jag skulle säga att det inte är "tufft" men tidskrävande. Studierna är på heltid och det kräver att man avsätter tid på sina studier. Men låt dig inte skrämmas, vi studenter har även massa fritid. 

När det gäller kurslitteraturen skiljer sig antalet böcker beroende på kurs. Är det en längre kurs har vi mer litteratur att läsa än om kursen är kort. Det kan vara allt mellan 1-9 böcker. 

Jag har under min studietid intresserat mig för flera områden. Nu skriver jag examensarbete i försäkringsrätt och läste även en specialkurs i ämnet. Jag tror att jag vill jobba med något inom det området. 

Hoppas du fick svar på dina frågor, önskar dig stort lycka till. 
Bästa hälsningar, Camilia.


Fråga: Hej! Jag är nyfiken på två frågor. Vad är den viktigaste behållning av att studera juridik? Och vad är dina förväntningar av Juristprogrammet? /Alex

Svar: Hej Alex, tack för dina frågor! Jag skulle säga att den största fördelen med att läsa Juristprogrammet är att man får en stor kännedom om hur samhället i stort fungerar. Vårt samhälle är skapat med hjälp av lagar och genom att läsa juridik får man en bred förståelse för såväl samhället som stort men även för de olika områdena man fördjupar sig i. 

När jag började programmet 2016 hade jag stora förväntningar och jag kan ärligt säga att de alla har uppfyllts. Programmet är utmanande, roligt och väldigt lärorikt. Det bästa har varit att få lära känna alla studenter och skapa nya vänskaper. 

Hoppas det gav dig svar på dina frågor. 

Bästa hälsningar, Camilia. 


Fråga: Hej! Hur stor del av utbildningen och kurslitteraturen är på engelska? /Clara

Svar: Hej Clara, tack för din fråga. Min personliga upplevelse är att det tyvärr är väldigt lite engelsk kurslitteratur på programmet. Vissa enstaka kurser har litteratur på engelska men de är inte många. Jag tror att det med tiden kommer att komma lite mer då det har önskats av studenterna. Annars om man är sugen på att läsa mer engelska under utbildningen finns det specialkurser på engelska som man kan välja termin 7 och 8. 

Hoppas det gav dig svar på din fråga och hör av dig om du har fler funderingar. 
Bästa hälsningar, Camilia. 


Fråga: Hej, jag är en elev som tänker lite kring Juristprogrammet på Stockholms universitet. Jag gillar dock inte så stora skolor och är rädd att programmet är för svårt för mig. Hur är det egentligen? /Alle

Svar: Hej Alle! Vill börja med att säga att jag förstår dina funderingar kring att universitetet är stort. Jag kände exakt samma sak innan jag började på SU, att det skulle vara för stort. Men universitet fungerar inte på samma sätt som gymnasiet. Trots att det är flera tusen studenter på campus är det uppdelat efter utbildning. Vi juriststudenter befinner oss i en del av campus medan andra utbildningar läser i andra lokaler. På det sättet upplevs inte universitetet som så stort, tvärtom kommer du förvånas över hur ofta du faktiskt stöter på samma personer. 

Om utbildningen är svår är en vanlig fråga jag får. Jag skulle säga att den inte är svår om du lägger ner den tid som studierna kräver. Går du på föreläsningarna, lektioner och läser litteraturen så kommer du inte ha några problem med att klara av utbildningen, det kan jag lova!

Önskar dig ett stort lycka till och hör av dig om du har fler frågor. 

Bästa hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hej! Jag är intresserad av att studera Juristprogrammet och har några frågor. Jag skulle vilja veta hur man arbetar inom olika företag som jurist, arbetar man självständigt eller samarbetar man med andra? Hur många jurister brukar företagen ha? Tacksam för svar! /Sara

Svar: Hej Sara, tack för din fråga! Superkul att du är intresserad av att bli jurist. 

Med anledning av att jag själv inte än arbetar heltid som jurist kan jag bara beskriva det jag själv fått höra om yrket. Som jurist kan du arbeta på flertalet olika arbetsplatser. Förutom det traditonella som byrå och myndighet kan man arbeta på bolag som Spotify, Trygg Hansa, H&M, Volvo m.m. Nästan alla bolag behöver jurister och därför kan man jobba på en mängd olika platser. Hur man arbetar skiljer sig också mellan bolagen. Vissa stora bolag har ett stort team med jurister medan mindre bolag kanske bara har en. Därför skiljer det sig nog också hur man arbetar. Är man större team så kan man nog bolla frågor med varandra. 

Jag hoppas du fick svar på din fråga. Stort lycka till. 
Bästa hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hej! Jag undrar om Juristprogrammet är svårt för någon som inte gått juridik i gymnasiet? Jag själv går samhälle samhälle men funderar på att söka till Juristprogrammet på Stockholms universitet. /Stefany

Svar: Hej Stefany. Tack för din fråga! Vad roligt att du är intresserad av Juristprogrammet vid Stockholms universitet. 

Du behöver absolut inte ha läst juridik för att börja på programmet. Jag läste samhälle på gymnasiet och hade aldrig tillämpat en lag innan jag började på programmet. Utbildningen börjar med en introduktionskurs (JIKEN) där man får lära sig allt grundläggande.

Det är bara att söka. Hör gärna av dig om du har några fler frågor! 

Bästa hälsningar, 
Camilia Nyhuus 


Fråga: Hej! Jag är intresserad av juridik och vill bli advokat men just nu studerar jag kandidatprogrammet i internationell företagsekonomi och politik som jag också har passion för. Min fråga är om man kan studera ett annat program tillsammans med juridik eller är juridik i sig för svår för att kunna studera något annat samtidigt. /Malali

Svar: Hej Malali och tack för din fråga. Väldigt roligt att du vill bli advokat! 

Det finns nog inget enkelt svar på din fråga, det är väldigt subjektivt hur mycket studier man klarar av. Juristprogrammet innefattar studier på heltid och det betyder att vi har flertalet föreläsningar och seminarier i veckan. Litteraturen i flera kurser kan vara omfattande och kräver därmed att man lägger ner tid på studierna. Vi rekommenderas att se studierna som ett heltidsjobb, dvs 40h i veckan. Med det menar jag inte att studera dubbelt är omöjligt men rekommenderar dig att fundera på vilken utav utbildningarna du vill läsa. 

Om du väljer att läsa på Juristprogrammet kan jag lova dig 4,5 utmanande och jätteroliga år. Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor. Stort lycka till! 

Bästa hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hej, jag funderar starkt på att läsa till jurist. Drömmen är att jobba som jurist utomlands. Hur rimligt är det att få jobb utomlands om jag tar juristexamen vid ett svenskt universitet? /Maija

Svar: Hej Maija! Så kul att du är intresserad av att bli jurist och drömmer om en internationell karriär! Som jurist har du möjlighet att jobba internationellt. Många svenska bolag har kontor utomlands och där behöver de svenska jurister. Vanligt förekommande är det främst inom affärsjuridiken. Annars om du är intresserad av internationell rätt, exempelvis folkrätt (mänskliga rättigheter) och europarätt, finns det stor möjlighet för att hitta jobb utanför Sverige. 

Det som är viktigt att komma ihåg är att vi på Juristprogrammet till största del läser svenska lagar och därför kan det vara svårt att jobba som jurist i ett land som har ett helt annat rättsystem. 

Jag tycker absolut du ska följa din dröm och söka programmet. Drömmar är till för att uppfyllas! 

Stort lycka till! 
Bästa hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hej Camilia! Jag går första året i gymnasiet och har sedan länge velat läsa Juristprogrammet. Utbildningen har ganska höga poäng och jag har läst att man behöver ha A på nästan alla sina kurser för att komma in. Finns det andra sätt att bli antagen än via gymnasiebetyg eller högskoleprovet? 

Svar: Hej och tack för din fråga! Vad roligt att du redan nu vet att du vill läsa Juristprogrammet. Tyvärr finns det vid Stockholms universitet ingen annan möjlighet att komma in på Juristprogrammet än via gymnasiebetyg eller poäng från högskoleprovet. 

Du ska absolut inte känna någon stress, antagningsstatistiken skiljer sig varje år och det är svårt att idag förutspå hur det kommer att se ut när det är dags för dig att söka. Gör ditt bästa under gymnasiet och testa även högskoleprovet några gånger. Jag tror på dig! 
 
Bästa hälsningar, 
Camilia  


Fråga: Hej! Kan man komma in på Juristprogrammet ifall ens meritvärde är något lägre än utbildningens antagningssnitt? Mvh Jakob.

Svar: Hej Jakob! Tack för din fråga! Det är väldigt svårt att svara på vilket betygsnitt som krävs för att komma in, det skiljer sig från termin till termin.
http://statistik.uhr.se kan du se antagningsstatistiken. 

Om du märker att dina betyg är lite för låga skulle jag rekommendera dig att skriva högskoleprovet, då har du möjlighet att komma in på Juristprogrammet via dina gymnasiebetyg och även poängen från högskoleprovet. På det sättet optimerar du dina chanser för att komma in. 

Till sist vill jag önska dig stort lycka till och du får inte ge upp! 
 
Bästa hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hej! Vilka egenskaper anser du är viktiga eller bra att ha för att klara av studierna? Jag undrar också hur programmets uplägg ser ut samt vad man bör förvänta sig av utbildningen överlag. Hoppas du kan svara på mina frågor och lycka till med dina egna studier. Tack på förhand! /Nivin

Svar: Hej Nivin, tack för din fråga! Utbildningen består utav föreläsningar, seminarier och gruppövningar. Om man vill läsa på mer om ämnet innan eller efter en föreläsning brukar det finnas läshänvisningar. Vidare får vi oftast läsahänvisningar med tillhörande instuderingsfrågor att förbereda inför seminarier respektive gruppövningar. Varje kurs har olika mycket litteratur varför det skiljer sig åt hur mycket vi måste läsa. Jag skulle säga att upplägget på kurserna överlag är mycket bra. Med anledning av att vi har många föreläsningar och seminarier får vi chansen att repetera en del vilket är nyckeln till att komma ihåg saker.

Jag tycker inte det finns några särskilda egenskaper man ska besitta för att klara av utbildnignen. Men det kan vara till stor hjälp om man har diciplin och god planeringsförmåga. I övrigt tycker jag du ska förvänta dig fyra och ett halvt år av personlig utveckling och glädje. Mina år på Juristprogrammet har varit otroligt lärorika och jag har haft väldigt kul längs vägen tillsammans med mina medstudenter.

Jag vill önska dig stor lycka till med ditt val av framtida studier.
Bästa hälsningar, Camilia  


Fråga: Hej! Hur svårt är det att läsa Juristprogrammet? Är det tufft att få bra betyg? Ingår det mycket läsning med flera böcker samtidigt? /Ritik 

Svar: Hej Ritik! Om Juristprogrammet är svårt är nog en subjektiv fråga. Jag skulle inte nödvändigtvis säga att jag tycker utbildningen är svår men tidskrävande. Det krävs att du avsätter tid för studierna och gör det helhjärtat. 
 
Antalet kursböcker per kurs varierar, för vissa kurser har vi har sex böcker och för andra bara en. Alla finner sin studieteknik och vad som funkar bäst för dem. Det är absolut inte omöjligt att ta sig igenom mängden kurslitteratur. 
 
När det kommer till betygen menar jag på att om du aktivt deltar på all undervisning, lägger ner tid och energi på studierna så kommer du kunna få de resultat som du önskar. Låt inte tanken på betyg skrämma dig från att plugga. Mina vänner som idag befinner sig ute i arbetlivet har alla fått spännande jobb och alla gick ut med olika betygssnitt. 
 
Hoppas jag gav dig svar på dina funderingar. Stort lycka till! 
 
Bästa hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hur länge behöver en plugga för att kunna bli advokat? /Omar

Svar: Hej Omar, för att blir advokat måste man först läsa 4.5 år på Juristprogrammet och ta juristexamen. Det kan du göra här vid Stockholms universitet. Därefter krävs minst tre års praktisk erfarenhet från arbetslivet, exempelvis genom arbete som jurist på en advokatbyrå, innan man kan avlägga advokatexamen (en kortare utbildning som avslutas med prov). 
 
Vägen till advokattiteln är lite längre men du får inte glömma att man även kan jobba på advokatbyrå utan att vara advokat. Det räcker gott och väl med en juristexamen. 
 
Hoppas det var svaret på din fråga. Stort lycka till Omar! 
 
Bästa hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hej! Jag har hela mitt liv velat bli jurist men har alltid haft otroligt svårt för skolan. Jag har väldigt svårt att tro att jag kan klara mig om jag skulle lyckas komma in. Jag har även adhd och extremt svårt för koncentration, behöver ofta hjälp på traven för att förstå en uppgift. Vilken typ av hjälp kan man få? 

Får ont i magen av tanken att plugga till jurist, men samtidigt vill jag det så mycket. Jag tror verkligen att jag hade varit en riktigt bra jurist i praktiken, det är vägen dit som är jobbig för mig. Är mycket tacksam för ett bra svar. Bamsekram. /Zilan

Svar: Hej Zilan, Tack för din fråga. Från mina egna upplevelser, efter 8 terminer på programmet, kan jag berätta att det inte är ”jättesvårt” och att vi juriststudenter faktiskt har en fritid utanför studierna. Vad som uppfattas som en ”svår utbildning” är väldigt subjektivt, vissa saker jag anser är svåra skulle någon annan anse som enkla. Utifrån egna erfarenheter tycker jag att utbildningen inte nödvändigtvis är svår men den förutsätter att du avsätter mycket tid på studierna.

Att studera med en funktionsnedsättning kan på förhand kännas skrämmande. Jag har själv dyslexi och var också rädd för att inte klara studierna. Idag kan jag med handen på hjärtat säga att det gick utmärkt, man får hitta sin studieteknik som fungerar för en själv. Vidare har Juridicum och Stockholms universitet hjälp att erbjuda studenter med olika funktionsnedsättningar. För att veta på vilka grunder man beviljas hjälpmedel och vilka sorters hjälpmedel som finns hänvisar jag dig till Stockholm universitets hemsida.
 
Slutligen tycker jag att du ska följa dina drömmar och jag tror, precis som du säger, att du skulle bli en exemplarisk jurist. Önskar dig stort lycka till och hoppas mitt svar gav dig lite hjälp på traven. Bästa hälsningar, Camilia.


Fråga: Hej, min son har inte tillräckliga betyg att ta sig in på Juristprogrammet. Vet du vad det finns för alternativ? Han vill plugga i Stockholm. Mvh Isabelle.

Svar: Hej Isabelle! Vad kul att din son vill läsa Juristprogrammet hos oss vid Stockholms universitet. Det är ett väldigt högt söktryck på utbildningen vilket gör att antagningsgränsen är hög. Mitt bästa tips är att göra högskoleprovet och gärna flera gånger om man inte är nöjd med det resultat man får. Jag har många vänner som kommit in på programmet via poäng från högskoleprovet. Vidare kan man söka till Juristprogrammet även på våren, då brukar antagningsgränsen vara lite lägre.  
 
Hör gärna av er om ni har fler funderingar, stort lycka till! 
 
Bästa hälsningar 
Camilia 


Fråga: Hej! Jag är intresserad av att läsa juridik på Stockholms universitet men vet inte riktigt hur utbildningen är upplagd eller vad man faktiskt läser. Du kanske kan ge mig en inblick i hur det är att plugga juridik. Jag undrar hur svåra studierna är samt om ni memorerar lagar. Behöver man läsa ett masterprogram efter juristexamen? /Tova

Svar: Hej Tova, tack för dina frågor. Kul att du funderar på att studera juridik vid Stockholms universitet! Jag har delat upp alla dina frågor för att kunna ge dig så bra svar som möjligt.
 
Hur är det att faktiskt plugga juridik? Memorerar vi lagar?
Vi läser massa olika kurser men fokuserar på ett ämnesområde i taget, t.ex. straffrätt eller processrätt. Under kursens gång går vi på föresläningar och seminarier. Vi memorerar aldrig lagar utan under dessa år på programmet lär vi oss en s.k. juridisk metod vilket är en metod för hur vi ska lösa juridiska problem. I de allra flesta fall får vi ta med oss lagtext under tentamen, så det är ingen vits med att memorera enskilda lagrum.
 
Är utbildningen svår?
Denna fråga är lite klurig att svara på för alla tycker att olika saker är svårt. Men utifrån min upplevelse är inte utbildningen svår men kräver att man lägger ner mycket tid på sina studier. I de flesta kurser finns det mycket litteratur att läsa och det, tillsammans med undervisningen på skolan, gör att man måste avsätta mycket tid för studierna.
 
Är det nödvändigt att ta en master efter examen? 
Juristprogrammet omfattar 270 hp och examenstiteln är juristexamen, som översätts till engelska som Master of Laws (LL.M). Juristexamen är en yrkesexamen. Baserat på mina egna erfarenheter känner jag ingen som tagit en master i ett annat ämnesområde efter juristexamen. 


Fråga: Hej, är det viktigt att få höga betyg på Juristprogrammet eller är juristexamen attraktiv på marknaden i vilket fall som helst? Valet för mig står mellan Juristprogrammet och globala studier. Jag har hört att jurister får mer möjligheter på arbetsmarknaden och undrar därför om det är en bättre idé att studera Juristprogrammet. 

Svar: Hej! Om det är viktigt att få höga betyg är en fråga som varje enskild student får ställa sig själv. Vissa tycker det är väldigt viktigt och andra att det är mindre viktigt. Jag personligen tycker inte man ska fokusera för mycket på betyg, av egen erfarenhet har alla mina vänner som tagit examen fått arbete oavsett betygssnitt. Utbildningen är lång och jag tycker man ska fokusera på att lära sig så mycket man kan och även ha roligt längs vägen.

Jag kan tyvärr inte ge dig något svar om vilken utbildning som är ”bäst”. Vad som är bäst för dig kan endast du svara på. Juristprogrammet är brett vilket jag tycker är otroligt roligt för att vi lär oss om massa olika rättsområden. Efter exmen är valen många och vi kan jobba inom flera olika sektorer. Jag tycker du ska gå in och läsa mer om våra enskilda kurser för att sedan känna efter om det låter spännande. Kan lova dig att vissa kurser som på förhand kanske låter mindre roliga kan visa sig vara det du fastnar för. Så var fallet för mig. 
 
Hoppas du fick lite svar på dina funderingar och jag önskar dig stort lycka till med valet av framtida studier. Hör av dig om du har fler frågor!


Fråga: Hej, jag vill börja på Juristprogrammet under vårterminen och undrar hur det är med studentmiljö. Är det svårt att få vänner när man börjar på universitet i Stockholm med tanke på att många som går där har vänner och kretsar som redan är etablerade? Är det någon skillnad på att lära känna andra på våren än på hösten? Mvh Aissa

Svar: Hej Aissa! Tack för din fråga. Vad roligt att du vill börja på Juristprogrammet till våren. Under utbildningens första veckor anordnas många evenemang för nya studenter där vi ges tillfälle att lära känna varandra. Jag gick på flertalet av dessa tillställningar när jag började och träffade många nya vänner. Vidare finns det en del gruppundervisning under första kursen vilket gör att du även där träffar nya människor. 

Jag upplevde inte att det var svårt att träffa nya vänner på programmet, tvärtom var majoriteten av alla nya studenter öppna och ville lära känna varandra. Det är inte bara studenter från Stockholm som börjar programmet utan en stor andel kommer från andra städer. Jag har inte hört att det är någon skillnad ifall man börjar på våren eller hösten. Jag tycker inte du ska känna en oro, du kommer träffa nya vänner och ha 4.5 superroliga år! 
 
Bästa hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hej, jag undrar vad du hade för betyg och meritpoäng i gymnasiet samt vilket yrke inom juridik du vill jobba med. /Medine 

Svar: Hej Medine, tack för din fråga! Jag hade mycket goda studieresultat i gymnasiet, exakt vilka poäng jag hade minns jag inte. Vidare gällande meritpoäng kan dagens system skilja sig lite från när jag gick gymansiet men jag tog s.k. ”fullpott” i meritpoäng, d.v.s. jag läste så många meritkurser man fick läsa. 
 
Vad jag vill arbeta med efter studierna är fortfarande en öppen fråga för mig. Jag jobbar idag på ett försäkringsbolag vid sidan av mina stuider och skulle kunna tänka mig att fortsätta jobba inom området. Försäkring är otroligt roligt!
 
Är du nyfiken på antagningsstatistiken för Juristprogrammet kan du enkelt hitta den på http://statistik.uhr.se 
 
Hör av dig om du har fler funderingar! 
 
Hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hej, jag är sugen på att börja plugga Juristprogrammet på Stockholm universitet men jag bor i Örebro där jag studerat i ett och ett halvt år. Jag undrar därför hur schemat är på Juristprogrammet. Utbildningen skulle vara intressant om det är mycket självstudier vilket gör att pendling mellan Örebro och Stockholm skulle fungera. /Eric 

Svar: Hej Eric, vad roligt att du funderar på att studera vid Stockholms universitet! Upplägget på utbildningen består av föreläsningar, seminarier och gruppövningar som alla äger rum på campus. Hur många timmar i veckan som är tillägnat självstudier och undervisning är svårt att svara på sedan det skiljer sig från kurs till kurs.

Dessvärre kan jag inte ge dig något exakt svar på om det går att studera Juristprogrammet vid Stockolms universitet och samtidigt bo på annan ort. Men av egna erfarenheter skulle jag säga att du får räkna med att vara på univeristetet flertalet dagar i veckan. 
 
Tveka inte att höra av dig igen om du har fler funderingar.
Hälsningar, 
Camilia 


Fråga: Hej Camilia! Vad finns det för möjligheter att studera utomlands inom Juristprogrammet? /Simon

Svar: Hej Simon! Tack för din fråga. Möjligheten att studera utomlands finns för alla antagna studenter på Juristprogrammet. Under en eller två terminer kan du få chansen att studera vid ett av våra partneruniversitet runt om i världen. Möjligheten för utomlandsstudier ges under termin sju och åtta i samband med att vi läser våra specialkurser. Jag har vänner från programmet som under denna termin studerar i Australien och Indien, för att bara nämna några.
 
Om du är nyfiken och vill läsa mer om exempelvis våra partneruniveristet så hittar du all information på https://www.jurinst.su.se
 
Ha det bäst! 
 
Hälsningar, 
Camilia


 

På denna sida