Stockholms universitet logo, länk till startsida

Hur är det att plugga litteraturvetenskap? Fråga mig!

Hej, jag heter Ina och jag studerar masterprogrammet i litteraturvetenskap, skriver romaner och jobbar på bibliotek. Så mitt svar på om man tröttnar på böcker efter flera års studier är nej - det blir bara mer intressant! Vill du veta mer om att plugga litteratur på universitetet? Fråga mig gärna!

 

FRÅGOR OCH SVAR:

 

HAR MAN TID FÖR ETT EXTRAJOBB?

Fråga: Hej! Jag undrar om du hade tid att arbeta extra under din tid som student.
Hur ofta hade du föreläsningar och seminarier? Med vänliga hälsningar, Andreas.

Svar: Hej Andreas och tack för din fråga! Under min studietid har det oftast varit två föreläsningar i veckan. Det kan till exempel vara tisdagar och torsdagar kl. 13:00-15:00. Att det inte är så många föreläsningar ger möjligheten att själv välja hur resten av tiden ska struktureras. Jag har jobbat extra bredvid mina studier i flera år och det har gått bra, jobbar jag på dagen så läser jag kvällar och/eller helger. Så länge man är medveten om att det går mycket tid åt läsande på litteraturvetenskapen, och man klarar att organisera sin tid bra, så är det ingenting i vägen för att ha ett extra arbete så som jag ser det. Lycka till!

Vänliga halsningar
Ina


FRÅGA OM EN BOK

Fråga: Hej Ina. Har du läst någon intressant bok på sistone som du kan tipsa om? /Simon 

Svar: Hej Simon! Oj, det var en öppen och rolig fråga att få! På senare tid har jag hittat tillbaka till en bok vi hade i en kurs om litteraturteori. Den heter "Litteratur: introduktion till teori och analys" av Lasse Horne Kjældgaard. Jag tycker den är en bra start när jag vill utforska ett ämne i litteraturen och få tips om var jag kan börja leta efter flera böcker att fördjupa mig i.

Det finns så många bra böcker där ute, är du ute efter tips efter något innom ett särskilt ämne eller genre - fråga en bibliotekarie på ditt närmaste bibliotek, de hjälper gärna till. Lycka till! /Ina

På denna sida