Stockholms universitet logo, länk till startsida

Hur är det att plugga tyska? Fråga mig!

Hej där! Jag heter Malin och jag utbildar mig till gymnasielärare i svenska och tyska. Jag sätter ihop mitt egna lärarprogram och läser just nu Tyskan som fristående kurser. Överväger du att studera tyska och har frågor, fråga gärna mig! Ställ din fråga via formuläret nedan så svarar jag så snabbt jag kan.

 

FRÅGOR OCH SVAR:

 

KURSER I TYSKA

Fråga: Hejsan Malin! Om man som mig studerat A2:1 nivå tyska och bott ett halvår i Tyskland, vilken kurs av de som erbjuds anser du jag bör söka? Vet inte om det är nybörjarkurs eller Tyska 1 jag bör välja. Tacksam för svar! Evelina

Svar: Hej Evelina och tack gör din fråga. Jag skulle säga att Nybörjarkursen är den mest passande för dig, utifrån den nivå du ligger på. 

Det finns även diagnostiska tester du kan göra, dessa hittar du här: http://www.su.se/slabafinety/utbildning/studieinformation/tyska-diagnostiskt-prov.

Ha det bra och återkom gärna om du har fler frågor! 

Med vänlig hälsning
Malin Sjöö


TILLÅTNA HJÄLPMEDEL VID TENTOR

Fråga: Hej! Jag undrar om man får ha hjälpmedel på tentorna? I så fall vilka? /Ellen

Svar: Hej Ellen! Tack för din fråga. En får ha hjälpmedel (exempelvis ordböcker) vid en del tentor. Sen finns det möjlighet till ytterligare hjälpmedel om speciella behov föreligger.

För ytterligare information ang. detta, kan du vända dig till administration@tyska.su.se eller till vår studierektor Anna Callenholm, anna.callenholm@tyska.su.se.

Med vänlig hälsning, Malin Sjöö.

På denna sida