Stockholms universitet logo, länk till startsida

Hur är det att studera sociologi med inriktning arbetsliv och arbetsmarknad? Fråga mig!

Hej! Mitt namn är Thea och jag läser min fjärde termin på kandidatprogrammet i sociologi med inriktning arbetsliv och arbetsmarknad på Stockholms universitet. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller funderingar så ska jag göra mitt bästa för att svara!

 

 

Sök kurser och program


Frågor och svar:


Fråga: Hej! Jag är nyfiken på att läsa Sociologi men är lite osäker på inriktning. Vad är det bästa med just inriktning arbetsmarknad och arbetsliv? Känner du att de kurser man läser verkligen går att applicera ute i arbetslivet? Tack på förhand! /George

Svar: Hej George! Vad roligt att du är nyfiken på Sociologi! Mer konkret innebär inriktningen arbetsmarknad och arbetsliv kurser inom Nationalekonomi (30 HP) samt Arbetsmarknadskunskap och Management (60 HP), resten Sociologi (90 HP).

Jag tycker att det bästa med inriktningen är att du får en så bred samhällsvetenskaplig bas att stå på, där du läser kurser inom både ekonomi, politik och arbetsliv samt hur dessa ämnen samspelar på arbetsmarknaden. Efter en kandidatexamen har du möjlighet att jobba inom väldigt många olika yrken men kanske framförallt inom HR-branschen med personalfrågor. Med den breda utbildningen i åtanke, har du också möjlighet att fördjupa dina kunskaper och läsa vidare inom ämnen rörande nationalekonomi, arbetsmarknad eller sociologi. 

Sociologi ger dig de konkreta verktygen som du kan använda i arbetslivet. Jag har två terminer kvar, men jag har framförallt lärt mig att tänka mer kritiskt och analytiskt om hur vi människor fungerar i ett komplext samhälle. 

Med vänlig hälsning/Sincerely
Thea
____________________________________________________________________
 

På denna sida