Stockholms universitet logo, länk till startsida

Vad får man lära sig på Psykologprogrammet – egentligen? Fråga mig!

Hur är det att studera Psykologprogrammet - egentligen? Jag heter Elin och går termin 5 på Psykologprogrammet. Om du har några frågor om studier, Stockholms universitet eller studentlivet, tveka inte att höra av dig till mig!

 

 

Sök kurser och program


Frågor och svar:
 

Fråga: Hej Elin! Det känns som att det är lite svårare att lära känna folk och hamna i en studentbubbla i Stockholm eftersom det är en stor stad där många redan har sammanhang. Stämmer detta? Vidare undrar jag hur mycket utbyte det är mellan programmen. Ha det fin! /Theresa

Svar: Hej Theresa! Bra fråga! Det är många som har den uppfattningen om Stockholms universitet, men jag upplever inte att det stämmer. Det finns bland annat flera föreningar (samhällsvetenskapliga, humanistiska, naturvetenskapliga m.f.) som har massor av evenemang där man kan träffa nya vänner. Dessutom om du går ett program så brukar man lära känna många i klassen. I min klass är vi 33 så det blev en väldigt vänskaplig känsla fort upplevde jag. 

Det beror på vilket program du går hur mycket utbyte det är, inom några utbildningar har du valbara kurser och då kan du välja många kurser själv och träffa många nya människor där. På Psykologprogrammet har vi nästan inga valbara kurser så det är inte så stort utbyte där skulle jag säga. 

Glada hälsningar, Elin.
____________________________________________________________________

På denna sida