Stockholms universitet

Skol- och studiebesök

Stockholms universitet erbjuder skolbesök, digitala besök och studiebesök. Syftet är att ge skolklasser och grupper från till exempel Komvux och SFI möjlighet att träffa våra studenter och ställa frågor om utbildningar, livet som student och mycket annat.

Besöken är ofta väldigt uppskattade och ger en ökad förståelse för vad universitetsstudier innebär. Läs mer om våra olika besöksalternativ nedan. Om du vill boka ett besök fyller du i formuläret under rubriken Boka ett besök längre ned på sidan.

Studenter utanför tunnelbanestationen Universitetet.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Våra digitala besök för skolor fungerar bäst för max 100 deltagare för att interaktionen i gruppen ska bli bra. Ett besök tar 30–45 minuter och vi vill gärna att en representant för skolan deltar som samordnare för besöket.

Via digitala mötestjänsten Zoom träffar eleverna två av våra kunniga och engagerade studentambassadörer. De håller en presentation om Stockholms universitet, svarar på frågor om våra utbildningar, universitetsstudier i allmänhet och livet som student.

Förbered gärna frågor och tveka inte att ställa dem till våra ambassadörer som nyligen gjort sina medvetna studieval! Eleverna får en känsla av hur det är att studera på universitet och hur allting fungerar i praktiken. Eleverna kan antingen befinna sig tillsammans i ett klassrum, eller delta på varsitt håll via en egen dator.

Besöken bokas, helst en månad i förväg. 

 

Skolklasser och grupper från exempelvis Komvux, SFI och Jobbtorg är välkomna hit på studiebesök. Besökarna får en presentation om universitetsstudier och Stockholms universitet, och har chansen att ställa frågor till våra medarbetare och/eller studenter.

Ett studiebesök tar ungefär en timme. Vi rekommenderar att det bokas med god framförhållning, gärna minst fyra veckor i förväg. Studiebesöken ordnas på onsdagar kl. 11.15-12.15 och  13.30-14.30. 

Vi erbjuder även guidade turer på campus Frescati. Dessa kan bokas under hela läsåret och vi kommer då överens om en tid som passar.

 

Våra studenter besöker gymnasieskolor och folkhögskolor i Stockholms län och berättar om hur det är att studera vid universitetet. Ett skolbesök kan se ut på olika sätt och innehållet tas fram i samarbete med respektive skola.
Det vanligaste är att våra studenter håller ett informationspass i en aula eller ett klassrum, kombinerat med en frågestund vid ett bokbord på en allmän yta, till exempel en korridor.

Skolelevernas frågor kan handla om vilka utbildningar de kan söka, vad som krävs för att bli antagen, om det går att plugga utomlands, om det finns något studentliv i Stockholm och mycket annat.

 

Boka ett besök

Fyll i formuläret nedan för att skicka en förfrågan om besök.

 

Beställ vårt magasin

Om du vill ge elever inspiration om universitetsstudier föreslår vi att du ger dem tillgång till Stockholms universitets magasin. Du kan beställa magasinet till din skola via su.se/magasinet oavsett om ni bokar in besök med oss eller inte.

 

Nyhetsbrev till studievägledare

En gång per termin skickar Studentavdelningen ut ett nyhetsbrev med samlad information till dig som möter elever och vägledningssökande. Vi tipsar om olika vägar att få veta mer om utbildningar och studier vid Stockholms universitet, och om aktuella evenemang med fokus på studieinformation. Du kan anmäla dig till nyhetsbrevet här.

E-postadress  
 

Kontakt

Träffa våra studentambassadörer

Boka studiebesök, digitalt besök eller boka våra studentambassadörer för besök i er skola genom att mejla studieinfo@su.se.

På denna sida