Stockholms universitet logo, länk till startsida

Skol- och studiebesök

Stockholms universitet erbjuder både skolbesök och studiebesök. Syftet är att ge skolklasser och grupper från till exempel Komvux och SFI möjlighet att träffa våra studenter och ställa frågor om utbildningar, livet som student och mycket annat.

Besöken är ofta väldigt uppskattade och ger en ökad förståelse för vad universitetsstudier innebär. Tills vidare genomförs inga fysiska besök, men vi erbjuder digitala besök via Zoom.


 

Digitala besök

Stockholms universitet erbjuder digitala besök för skolor. Besöken fungerar bäst för max 100 deltagare för att interaktionen i gruppen ska bli bra. Ett besök tar 30–45 minuter och vi vill att en representant för skolan deltar som samordnare för besöket.

Gymansielever på studiebesök Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling

Via digitala mötestjänsten Zoom träffar eleverna två av våra kunniga och engagerade studentambassadörer. De håller en presentation om Stockholms universitet, svarar på frågor om våra utbildningar, universitetsstudier i allmänhet och livet som student. 

Ställ frågor till våra studentambassadörer

Förbered gärna frågor och tveka inte att ställa dem till våra ambassadörer som nyligen gjort sina medvetna studieval! Eleverna får en känsla av hur det är att studera på universitet och hur allting fungerar i praktiken. Eleverna kan antingen befinna sig tillsammans i ett klassrum, eller delta på varsitt håll via en egen dator.

Kontakt 

Besöken bokas, helst en månad i förväg, genom mejl till studieinfo@su.se

 

Ej aktuellt under pandemin.

 

Ej aktuellt under pandemin.

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post:
studieinfo@su.se

På denna sida