Stockholms universitet logo, länk till startsida

Skol- och studiebesök

Stockholms universitet erbjuder både skolbesök och studiebesök. Syftet är att ge skolklasser och grupper från till exempel Komvux och SFI möjlighet att träffa våra studenter och medarbetare och ställa frågor om utbildningar, livet som student och mycket annat.

Besöken är ofta väldigt uppskattade och ger en ökad förståelse för vad universitetsstudier innebär.

Tills vidare genomförs inga fysiska besök, men vi erbjuder digitala besök via Zoom. Kontakta oss via studieinfo@su.se om du vill veta mer eller boka ett besök.

Våra studenter besöker gymnasieskolor och folkhögskolor i Stockholms län och berättar om hur det är att studera vid universitetet. Ett skolbesök kan se ut på olika sätt och innehållet tas fram i samarbete med respektive skola.

Det vanligaste är att våra studenter håller ett informationspass i en aula eller ett klassrum, kombinerat med en frågestund vid ett bokbord på en allmän yta, till exempel en korridor.

Skolelevernas frågor kan handla om vilka utbildningar de kan söka, vad som krävs för att bli antagen, om det går att plugga utomlands, om det finns något studentliv i Stockholm och mycket annat.

Om du vill boka in oss för ett skolbesök rekommenderar vi att du gör det i god tid, helst en månad i förväg. Kontakta oss gärna på studieinfo@su.se om du har några frågor.

Skolklasser och grupper från exempelvis Komvux, SFI och Jobbtorg är välkomna hit på studiebesök. Besökarna får en presentation om universitetsstudier och Stockholms universitet, och har chansen att ställa frågor till våra medarbetare och/eller studenter.

Ett studiebesök tar ungefär en timme. Vi rekommenderar att det bokas med god framförhållning, gärna minst tre veckor i förväg. Studiebesöken ordnas på torsdagar och fredagar kl. 10-11. Om dessa tider inte passar kan du kontakta oss på studieinfo@su.se.

Vi erbjuder även guidade turer på campus Frescati. Dessa kan bokas under hela läsåret och vi kommer då överens om en tid som passar.

Varmt välkommen att besöka oss på Stockholms universitet!

Kontakt

Studentavdelningen
E-post:
studieinfo@su.se

Gymansielever på studiebesök Foto: Niklas Björling

 

På denna sida