Stockholms universitet logo, länk till startsida

Utbildningsmässor

Undrar du hur det är att plugga på Stockholms universitet? Vilka ämnen som finns och hur du hittar det som passar just dig?

Stockholms universitet deltar på olika utbildningsmässor där du kan träffa studenter, studie- och karriärvägledare och andra medarbetare och få svar på dina frågor. För dig som redan är student och funderar på att läsa ett masterprogram anordnar vi mässan Master's Fair. 

Studentambassadör hjälper besökare Foto: Niklas Björling
En studentambassadör pratar med mässbesökare. Foto: Niklas Björling
 

Saco Studentmässa

Saco Studentmässa är Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa för personer som ska välja eftergymnasial utbildning och Stockholms universitet deltar. Här kan studieintresserade fånga upp fakta och inspiration och rusta sig inför sitt studieval samt träffa en lång rad utställare, däribland Stockholms universitet. Det finns också en digital mässplattform som gör innehåll, som webbinarier och frågelådor, tillgängligt året runt.

Saco Studentmässa 2022 äger rum på Kistamässan 1/12–2/12 och på Malmömässan 7/12. På Kistamässan finns våra studievägledare och studentambassadörer på plats kl. 9 till 16 båda dagarna. Vår monter rymmer massor med information och inspiration, så kom och prata med oss om dina studieplaner eller ställ dina frågor.

Du som besöker mässan kan även ta sikte på något av våra seminarier:

  • Att plugga vid Stockholms universitet – studenter berättar (1 och 2 december kl. 10 och 13 i M1)
  • Vägen till ditt drömjobb – bli naturvetare (1 och 2 december kl. 11.30 i M2 och 13.30 i M1)

På Saco Studentmässas egen webbplats kan du läsa mer om mässan.

Läs mer om Saco Studentmässa

 

Bazaren

Bazaren är en rekryterings- och utbildningsmässa med syfte att skapa möten som kan leda vidare in på arbetsmarknaden. Bazaren riktar sig till arbetssökande i regionen som har mer arbetslivserfarenhet, är på väg att etablera sig, samt till de personer som står längre från arbetsmarknaden.

Besäkare och personal i Stockholms universitets monter på Bazaren.
Stockholms universitets monter på Bazaren. Foto: Jorge Win

Stockholms universitet deltog i årets mässa 2–3 juni på Stockholm Waterfront Congress Centre. Här kunde studieintresserade fånga upp fakta och inspiration och rusta sig inför sitt studieval, samt träffa en lång rad utställare, däribland alltså oss.

Läs mer om Bazaren

 

Master's Fair

Funderar du på att läsa vidare och ta en master? Varje höst anordnar vi Virtual Master's Fair för presumtiva masterstudenter. Hösten 2022 ägde Virtual Master's Fair rum den 20 oktober.

Läs mer om Virtual Master's Fair på vår engelska webbsida

 

Kontakt

Frågor gällande Saco-mässan och Bazaren:

Studentavdelningen
E-post: 
studieinfo@su.se 

Frågor gällande Master's Fair:

E-post: mastersfair@su.se

På denna sida