Kortare utlandsvistelse

Vill du få utlandserfarenhet, men inte vara borta en hel termin? Då är en sommarkurs, praktik eller fältstudier utomlands bra alternativ.

Att studera utomlands en period är väldigt givande både kunskaps- och erfarenhetsmässigt. För vissa kanske det inte passar att vara borta en hel termin. Här hittar du information om våra kortare utlandsmöjligheter. Mer information om behörighetskrav, hur du söker och när, hittar du under respektive utlysning. 

Stockholms universitet är sedan många år medlem i huvudstadsnätverket UNICA vars medlemmar erbjuder många olika typer av kortare kurser under sommar och vinter.

UNICA-nätverket består av 46 universitet från 35 huvudstäder i Europa. Syftet med nätverket är bland annat att arbeta för kvalitet, integration och samarbete mellan olika universitet.

Nätverket samarbetar bland annat med studentnätverket Erasmus Student Network och organisationen Scholars at Risk (som arbetar med mänskliga rättigheter och tryckfrihet inom högre utbildning).

Läs mer på UNICA:s hemsida

Frågor besvaras endast av det universitet som ansvarar för kursen.

Elizabeth tower, London

Uppsats utomlands

Om du skriver uppsats eller samlar in data i samband med en uppsatskurs vid Stockholms universitet finns det möjlighet att göra detta utomlands. Vid Stockholms universitet finns det möjlighet att ansöka om två stipendieprogram; Erasmus+ eller Minor Field Studies.

Läs mer om att skriva uppsats utomlands

Kvinna går över hängbro.

Som student vid Stockholms universitet har du möjlighet att göra praktik utomlands som en del av din utbildning. Om du gör praktik inom Europa kan du ansöka om ett stipendium för tiden utomlands.

Läs mer om vad som gäller för praktik utomlands

För dig som studerar till lärare, så finns det möjlighet att genomföra VFU utomlands. Besök din programansvariga institutions webbplats för att kontrollera om VFU utomlands är möjligt inom ditt program och i så fall vilka villkor som gäller för just dig.

Information för dig som vill göra din VFU utomlands

Via nätverket University of the Arctic kan du ansöka om ett 10 dagars-sommarprogram tillsammans med koreanska studenter.

Sommarprogram i Korea

Varje år utlyser vi 3 platser till sommarkurser i Shanghai, Kina. Kurserna anordnas i juni/juli av Nordic Center Fudan University och ges på engelska och innehåller även olika kulturella aktiviteter. 

Sommarkurser vid Fudan University

Stockholms universitet utlyser en gång per år ett stipendium för studier vid Adam Mickiewicz University (AMU). 

Stipendium för studier i Polen

UNICA arrangerar vartannat år en internationell studentkonferens om högre utbildning i Europa: UNICA Student Conference. 

UNICA Student Conference

Nu kan du söka till International PhD School “Russia in the Arctic Dialogue: Local and Global Context” som hålls i vid NarFU i Arkangelsk i Ryssland som hålls 13-20 juni 2020.  

Läs mer om programmet och ansökan

Aktuella utlysningar

Här hittar du aktuella utlysningar av sommar- och vinterkurser när det finns

Om du vill läsa sommarkurser vid ett av våra partneruniversitet ansöker du direkt dit.

 

Under utbildningen