Fråga mig om hur det är att plugga statistik!

Hej! Jag heter Emma Pettersson och jag pluggar masterprogrammet i statistik på Stockholms universitet. Om du vill veta lite mer om hur det är att studera statistik på kandidat- eller masternivå så är du varmt välkommen att kontakta mig!

 

 

Frågor och svar:


Fråga: Hej! Vad är det roligaste med att plugga statistik? Och vad vill du jobba med sen när du är klar med studierna? /Karin

Svar: Hej Karin! Det jag tycker är roligast med att plugga statistik är hur jag kan använda det jag lärt mig i klassrummet i mitt vardagliga liv. När man läser artiklar online eller i tidningen är det ofta så att olika siffror och statistik kastas runt, efter att man lärt sig lite statistisk teori får man ett slags kritiskt öga och man börjar se vilka siffror som är missvisande och vilka som är välgrundade. 
(Dessutom har jag blivit mycket bättre på vissa kort och brädspel efter jag har lärt mig sannolikhetsteori). 

När jag är klar med mina studier vill jag jobba som statistiker eller dataanalytiker. Det är jobb där man använder statistiska metoder och modeller för att samla in och analysera data för att lösa olika problem. Nu finns det många olika områden och branscher som är datatunga som jag kan tänka mig jobba inom, men jag är särskilt intresserad av medicinsk statistik. /Emma.