Utbildningsmässor

Undrar du hur det är att plugga på Stockholms universitet? Vilka ämnen som finns och hur du hittar det som passar just dig?

Stockholms universitet deltar på flera stora utbildningsmässor där du kan träffa studenter, studie- och karriärvägledare och andra medarbetare i vår monter och få svar på dina frågor.

Saco Studentmässa äger rum på Stockholmsmässan i Stockholm (Älvsjö) i november/december varje år. Den är Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa för personer som ska välja eftergymnasial utbildning och Stockholms universitet finns förstås på plats.

Utöver att besöka montern där studenter och medarbetare presenterar våra utbildningar och svarar på frågor, kan du gå på våra seminarier. Dessa handlar om olika teman och ger allmän information om hur det är att studera vid Stockholms universitet.

Hösten 2019 äger Saco-mässan rum på Stockholmsmässan i Älvsjö 27-29 november.

Läs mer på Saco Studentmässas webbplats

Mässan Kunskap & Framtid äger rum i Göteborg varje höst. Då finns studenter och studie- och karriärvägledare från Stockholms universitet på plats i vår monter. Den här mässan riktar sig främst till ungdomar mellan 17 och 20 år, men även du som befinner dig i arbetslivet och kanske letar efter något nytt kan hitta mycket användbar information och inspiration här.

Hösten 2019 äger Kunskap & Framtid rum på Svenska Mässan 21-23 november.

Läs mer på Kunskap & Framtids webbplats

Bazaren är en mässa för utbildning, rekrytering och egenföretagande som äger rum i Stockholm i januari eller februari varje år. Där kan du bland många andra lärosäten och utbildningsanordnare träffa Stockholms universitet, representanter från Universitets-och högskolerådet (UHR), arbetsgivare och fackförbund, och få information om allt du behöver veta för att starta eget företag i ”Café Starta Eget”.

Bazaren är ett samarbete mellan privat och offentlig sektor samt den akademiska världen. Från Stockholms universitet medverkar studenter, studie- och karriärvägledare och andra medarbetare som gärna svarar på frågor och väglederbesökarna.

Läs mer på Bazarens hemsida

Studentavdelningen

E-post: studieinfo@su.se

Studentambassadör hjälper besökare Foto: Niklas Björling
 

 

Du kanske också är intresserad av