Stockholms universitet

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
David Pålsson. Foto: Stockholms universitet

Svårt att påverka det viktigaste när man granskar HVB-hem

Det är svårt för granskningen av HVB-hem, vård- och behandlingshem för unga, att komma åt hur relationerna fungerar på hemmen, och andra centrala värden. Detta gör att man kan ifrågasätta om kontroll verkligen leder till högre kvalitet i vården.

Agenda 2030

Olle Lundberg förstärker Agenda 2030-delegationen

Sju ytterligare ledamöter har utsetts till Agenda 2030-delegationen av regeringen, bl a Olle Lundberg som är professor på institutionen för folkhälsovetenskap på Stockholms universitet.

Auqtic moss

Mossa som kan rena dricksvatten från arsenik upptäckt

En mossa som kan ta bort arsenik från förorenat vatten har upptäckts av forskare från Stockholms universitet. Och det går fort – på en timme är arseniknivån så låg att vattnet inte längre är skadligt för människor.

Sara Strandberg. Foto: Eva Dalin.

Sara Strandberg och Belén Martín-Matute Göran Gustafssonpristagare

Sara Strandberg, Fysikum, får Göran Gustafssonpriset i fysik och Belén Martín-Matute, Institutionen för organisk kemi, får priset i kemi. Priset innebär 4,5 Mkr i anslag och ett personligt pris på 250 000 kronor.

190 program & 1700 kurser

Till utbildningskatalogen
Rektor Astrid Söderberg Widdings blogg

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube

Besök SU Play, universitetets webb-TV kanal