Den öppna nätkursen “Climate and energy – An interdisciplinary perspective” tar deltagare med på en digital rundtur på Utö. Under resan får deltagarna möta forskare och lära sig om mer om klimatkrisen och dess lösningar.
En skåpbil med provtagningsutrustning lämnar Stockholms universitet på morgonen. Drygt tolv timmar senare är den tillbaka, med prov från olika platser och djup i Östersjön. Följ med på miljöövervakning till Östersjön.
Under 2022 föddes rekordmånga fjällrävar i Sverige, Norge och Finland. Den inventering där forskare vid Stockholms universitet har en ledande roll visar på 164 nya rävkullar.
Nomineringsperioden till universitetets pedagogiska pris är öppen för studenter och anställda. Din röst är viktig för utveckling och prioritering av undervisningen.
Våtmarker är bland de mest hotade ekosystemen i världen. En ny studie i Nature visar att stora mängder våtmarker förlorats sedan 1700-talet, men att tidigare studier ändå har överskattat den globala förlusten. Tyvärr särskiljer sig Norra Europa, främst Sverige och Finland, som området med allra störst förlust av skogsklädda torvmarker. Det är också de våtmarker som bundit störst lager av atmosfärisk koldioxid.
En stor ring har upptäckts kring dvärgplaneten Quaoar med hjälp av rymdteleskopet CHEOPS. Ringen är oväntad stor i förhållande till dvärgplanetens storlek, vilket utmanar idéer om varför en del himlakroppar uppvisar ringar men inte andra.
Människorna bakom larmen är en ny podd om miljöforskningens historia med miljöforskaren Jana Johansson. Första avsnittet ägnas åt PFAS – evighetskemikalier som är skadliga för människor och natur.
Institutet för social civilrätt inbjuder till hybridseminariet "Nya gränser för parternas avtalsfrihet
efter ny dom om bemanningsarbete" som är en del av seminarieserien Arbetsrätten i EU-perspektiv.
Institutet för social civilrätt inbjuder till hybridseminariet "Nya gränser för parternas avtalsfrihet
efter ny dom om bemanningsarbete" som är en del av seminarieserien Arbetsrätten i EU-perspektiv.