Aktuell information

Här publiceras aktuell information som rör ämnesområdet Mellanösterns språk och kulturer. Du kan också se aktuella händelser som seminarium, öppna föreläsningar eller workshops.

Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) söker praktikant till enheten Säkerhetspolitik, vår 2020

Är du i slutskedet av din utbildning och intresserad av att göra praktik på en arbetsplats där det pågår spännande projekt inom försvar och säkerhet? Just nu söker FOI:s avdelning Försvarsanalys praktikant till enheten Säkerhetspolitik, inom Asien- och Mellanösternprojektet under våren 2020.

Surayt-Aramaic Online Project

Stockholm University is part of the Surayt-Aramaic Online Project 2017-2020.

Intervju på Skolporten om avhandling om modersmålsundervisningen i arabiska

Amanda Walldoff som i höstas disputerade vid institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier intervjuas på Skolporten om sin avhandling om modersmålsundervisningen i arabiska.

Amanda Walldoff försvarade sin avhandling i Mellanösterns språk och kulturer

Den 23 september försvarade Amanda Walldoff att sin avhandling i Mellanösterns språk och kulturer.

Sinan Antoon intervjuad av P1 Kultur

Sinan Antoon, prisbelönt författare och akademiker, som föreläste på Stockholms universitet i oktober intervjuades av Sveriges Radio i samband med sitt besök i Sverige.

Framsida till boken the bamboo stalk

Litteraturbladet: modern arabisk litteratur

Nu publicerar Mellanösterns språk och kulturer tre nya recensioner: "The Bamboo Stalk" av Saud Alsanousi, samt "Time of White Horses" och "The Lanterns of the King of Galilee" av Ibrahim Nasrallah.