Aktuell information

Här publiceras aktuell information som rör ämnesområdet Mellanösterns språk och kulturer. Du kan också se aktuella händelser som seminarium, öppna föreläsningar eller workshops.

Surayt-Aramaic Online Project

Stockholm University is part of the Surayt-Aramaic Online Project 2017-2020.

Intervju på Skolporten om avhandling om modersmålsundervisningen i arabiska

Amanda Walldoff som i höstas disputerade vid institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier intervjuas på Skolporten om sin avhandling om modersmålsundervisningen i arabiska.

Amanda Walldoff försvarade sin avhandling i Mellanösterns språk och kulturer

Den 23 september försvarade Amanda Walldoff att sin avhandling i Mellanösterns språk och kulturer.

Sinan Antoon intervjuad av P1 Kultur

Sinan Antoon, prisbelönt författare och akademiker, som föreläste på Stockholms universitet i oktober intervjuades av Sveriges Radio i samband med sitt besök i Sverige.

Framsida till boken the bamboo stalk

Litteraturbladet: modern arabisk litteratur

Nu publicerar Mellanösterns språk och kulturer tre nya recensioner: "The Bamboo Stalk" av Saud Alsanousi, samt "Time of White Horses" och "The Lanterns of the King of Galilee" av Ibrahim Nasrallah.