Öppettider

Måndag–torsdag 9–16

Observera att biblioteket har lunchstängt 11–12

Biblioteket är tillgängligt för allmänheten, men den som inte har passerkort måste först kontakta personalen per telefon eller e-post. Innan du besöker biblioteket vänligen kontakta oss per telefon eller på e-post för att kontrollera att boken finns på hyllan.

Adress

Kräftriket, hus 6

Studieplatser

Matematiska biblioteket, Hus 6, erbjuder läsplatser endast för institutionens doktorander och forskare.

Låna

Universitetskortet fungerar som bibliotekskort inom hela Stockholms universitetsbibliotek.

Matematiska biblioteket är en del av universitetsbiblioteket och det är därmed ditt universitetskort som fungerar som lånekort. Här kan du läsa våra låneregler. Mer information om lån.

Enhetens samlingar

Biblioteket har en stor samling böcker och tidskrifter som riktar sig till forskare i matematik och matematisk statistik, och publikationer såsom forskningsrapporter, avhandlingar och examensarbeten vid Matematiska institutionen. Lånetiden är normalt 28 dagar.

Kontakt - Forskningsbiblioteket

Telefon: 08-16 45 12

E-post: matematiskabiblioteket@sub.su.se

Lilla biblioteket

Lilla biblioteket finns i hus 5, rum 21, och har litteratur som vänder sig till studenter, till exempel som bredvidläsning eller för dem som jobbar med examensarbete. Här finns även referensexemplar av kurslitteratur som kan läsas på plats under bibliotekets öppettider. Här kan studenter till alla institutionens kurser dessutom få handledningshjälp då biblioteket är bemannat.

Öppettider Lilla biblioteket

Måndag - Fredag  10 – 12, 13 - 15 under terminstid.

 

Kontakt - Lilla biblioteket

 

Telefon: 08-16 45 11

Hitta hit

Buss: 50, 670, 680, hållplats Albano

Bil: Norr om Roslagstull, västra sidan av Roslagsvägen

Karta