På vårens sista mötesplats kommer vi få se Teater Tres föreställning Osamsas i regi av Liv Elf Karlén. På scen: Karin Bergstrand och Otto Milde. Efter föreställningen blir det samtal mellan regissören och Malena Janson, föreståndare för Centrum för barnkulturforskning, om teman som syskonrelationer och makt. Självklart kommer det finnas gott om utrymme för publikfrågor.

Om föreställningen Osamsas
OSAMSAS är en fartfylld fysisk och humoristisk tvekamp utan onödiga ord. I en inifrånvärld präglad av fantasier och känslostormar får vi följa två syskons vardag, full av lek, projekt, planer, gräl och samspel. Känslor tar fysisk form och tiden stannar upp vid det som kan verka oväsentligt, men som i själva verket är jordens medelpunkt. Ett omedvetet misstag framkallar katastrofer och väntan på en ursäkt är lika lång som en årstidsväxling.
OSAMSAS handlar om syskons brottningsmatcher, förhandlingar och regler. Om att snubbla efter någon som alltid kan bättre. Om att alltid behöva korta in steget och vänta in den som segar. Om att härmas, luras, skoja och retas. Om att klättra över nya hinder för att någon visar hur det går till. Om att upptäcka världen ihop med den bästa och jobbigaste personen i hela världen.
Koncept, manus & regi: Liv Elf Karlén, koncept, scenografi & kostym: Linn Henriksson Strååt, medverkande: Karin Bergstrand och Otto Milde, dramaturg: Siri Hamari, musik: Otto Milde, mask: Johanna Rönnbäck, ljus & teknik: Anthony Cooks, illustration: Anna Olofsson, smed: Cricke Christiansson, skräddare: Mika Luther, foto: Alex Hinchcliffe, producent: Lina Karlmark.
Om Liv Elf Karlén
Liv Elf Karlen är dramatiker och regissör. Liv är också utbildare och metodutvecklare för normkreativa arbetssätt inom scenkonst. Några av hennes senaste uppsättningar, förutom Osamsas, är Placeboliv för Teater Lacrimosa, Katastrofen på Turteatern och Varför Därför Annars hos Teater Tre.
Om Mötesplats barnkultur
Mötesplats barnkultur är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Region Stockholm Dans Cirkus samt Centrum för barnkulturforskning och har pågått med regelbunda träffar sedan våren 2012.
Gästföreläsare har genom åren talat om kultur i skola- och förskola, barnopera, lässatsningar, datorspel, småbarnskonst och mycket mycket mer. Om du är Om du är nyfiken på vilka teman och föreläsare vi haft på mötesplats barnkultur genom åren finns en förteckning av mötesplatser från 2017 och framåt under rubriken.
Mer information kommer senare men anmäl dig gärna redan nu, mötesplatsen är kostnadsfri.
Anmälan
