Bites of Learning — webbinarier för universitetslärare

Olika lärande metoder, teoretiska och praktiska tips kring undervisning med mera i en serie webbinarier om undervisning och lärande i högre utbildning.

Kvinna vid datorskärm med kollegor i bild.
Photo: Mostphotos

Bites of Learning är en serie webbinarier arrangerade av KI:s högskolepedagogiska enhet Undervisning och Lärande (UoL). Webinarierna vänder sig till undervisande medarbetare vid KI, SU och KTH (Stockholm trio). Här samlar vi presentationer och material om en rad pedagogiska ämnen, allt från teoretiska till praktiska tips.

 

Kommande webbinarier

Bites of Learning 7 mars kl 12.15-13: Hur kan KI integrera planetär hälsa i utbildning?

Bites of Learning 26 mars kl 12.15-13: Intervju med Optikerprogrammets utbildningsenhet (vinnare av KLOK-priset)

Du kan också se kommande Bites of Learning-webbinarier allt eftersom de planeras in i KI:s kalender, till exempel via Kurser och webbinarier inom undervisning och lärande

 

Vad är Bites of Learning?

Bites of Learning är en serie av lunchwebbinarier där du  får diskutera olika lärandemetoder och forskning inom utbildning och dess tillämpningar. 

  • Ett regelbundet forum som främjar pedagogiska diskussioner och ger deltagarna en möjlighet att ställa frågor och dela utmaningar kring olika teman.
  • Ett tillfälle för Stockholm trio:s undervisande medarbetare att dela sina erfarenheter och kunskaper samt ta inspiration från litteratur, forskning och externa perspektiv.
  • Att ge deltagarna möjlighet att nätverka och bygga professional relationer.

Upplägg

Varje tillfälle har ett aktuellt tema och upplägget är först en kort presentation följt av diskussion. Diskussionen kan ta olika former, som en paneldebatt eller en dialog bland deltagarna samt reflektera över tillämpning i den egna kontext.

Läs mer om Bites of Learning

Läs mer om högskolepedagogiskt smörgåsbord med Stockholm trio