Centrum för universitetslärarutbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för universitetslärarutbildning
Utlysning pedagogiska ambassadörer. Illustration: Pixabay

Behöver ni utveckla undervisningen vid din institution?

Finns det frågor kring den pedagogiska verksamheten som ni återkommer till i lärarmöten och diskussioner? Då är det dags att undersöka dessa. Ansök om position som pedagogisk ambassadör 2024 — starta ett pedagogiskt utvecklingsprojekt.

Eva Svärdemo-Åberg. Foto: IPD

Hur blir AI en resurs i undervisning och lärande?

Öppna Chattbotar på allas läppar och dessutom som oro i många universitetslärares tankar. Har den initiala ängsligheten lagt sig? Hög tid då att fylla på med det högskolepedagogiska perspektivet.

Hur påverkar AI framtidens undervisning?

Hur kan universitetslärare förhålla sig till fenomen som OpenAI och ChatGPT i högre utbildning? Det diskuterades under en högskolepedagogisk temadag om AI och framtidens undervisning i slutet på mars.

Akademisk integritet. Foto: SU

Här är självstudiekursen i Athena som ska få bukt med ofrivillig plagiering

Du som lärare kan enkelt med hjälp av en digital kursmodul i Athena stötta dina studenter till akademisk litteracitet och samtidigt synliggöra begreppet akademisk integritet.

Student vid dator. Inspera - självstudiekurs. Foto: Mostphoto

Få koll på nya examinationssystemet Inspera

Obligatorisk självstudiekurs för universitetslärare, administratörer och tentamensvärdar som kommer att använda universitetets nya digitala examinationssystem Inspera.

Dokumentera din pedagogiska skicklighet

Årets lärare - ett pris för bra undervisning

social media

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube