Denna högskolepedagogiska temadag genomförs på engelska.

Undervisning. Hållbart lärande med pedagogiska ambassadörer. Foto: Jens Olof Lasthein

Centrum för universitetslärarutbildning bjuder in till högskolepedagogisk temadag för alla medarbetare vid Stockholms universitet och kollegor inom Stockholm trio som är nyfikna på utveckling av undervisning i kollegial samverkan.

Tid: 6 december 2022, kl 13—16

Plats/hitta till: Campus Albano Hus 4, plan 2, Hörsal 7 (Flexsalen)

Hållbart lärande handlar om att på bästa sätt ta vara på den tid och de resurser som både studenter investerar i engagemang i sina studier och lärare investerar i att ta fram underlag för undervisning och förbättra ett pedagogiskt upplägg av en kurs. Temadagen bjuder på en inblick i några av de utvecklingsprojekt som genomförs inom ramen för CeUL:s pedagogiska ambassadörsprogram år 2022. En inblick där du som är universitetets lärare har möjlighet att lära från de specifika projekten, hitta inspiration till utveckling vid din egen institutionen, men också lära av andras erfarenheter och de fördjupade kunskaper som projekten lett till.

Genom att mötas över disciplin- och ämnesgränser finns möjligheter till spännande diskussioner om nyskapande pedagogik och högskolepedagogisk utveckling.

Vi bjuder på väldoftande kaffe och en riktigt god bulle, anmäl därför gärna ditt deltagande via länken nedan.

Program

13.15

Lecture: Sustainable educational development through pedagogical ambassadors. Klara Bolander Laksov, professor i högskolepedagogik och föreståndare för Centrum för universitetslärarutbildning.

14 Fika paus
14.15 Student learning online in a second language. Joseph Siegel, Engelska institutionen
14.30 How shall we teach for a sustainable future? Miriam Huitric, SCORE
14.45 Learning from Supplemental Instruction leaders (students). Sama Agahi, Filosofiska institutionen
15 Kort paus
15.10 Preparing students for learning that require knowledge in maths. Adam Jacobsson, Nationalekonomiska institutionen, Mikael Carlsson och Anna Stenkvist, Statistiska institutionen
15.40—16 Panel discussion with pedagogical ambassadors 2022

 

Anmälan

Evenemanget är kostnadsfritt.

Anmälan till högskolepedagogisk temadag: Hållbart lärande med pedagogiska ambassadörer