Workshopar

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för universitetslärarutbildning
  4. Utbildning
  5. Workshopar
  6. Gör dina pedagogiska resurser sökbara

Gör dina pedagogiska resurser sökbara

EVENEMANG

Datum: 09 maj 2019 13:00 - 09 maj 2019 16:00
Plats: Stockholms univerisitetsbibliotek rum: Plantskolan

Ny öppen databas för dig som skapat digitala lärresurser. Pedagogiska resurser blir sökbara, delbara och citerbara. Lär dig mer om att synliggöra och dela dina pedagogiska resurser med andra. Du bidrar till en utvecklings- och spridningskultur vid universitetet och fyller på din pedagogiska meritportfölj — allt i ett.

Målgrupp: Universitetslärare som skapat en pedagogisk resurs för sina studenter i form av till exempeln en film, ljudfil, enkät eller något annat verktyg för lärande.

Centrum för universitetslärarutbildning (CeUL) erbjuder workshop, för dig som har skapat digitala lärresurser, där du lär dig mer om möjligheten att tillgängliggöra dem för andra — och därmed göra dina resurser citerbara.

Publicera dig i Open Educational Research Database

CeUL:s Open Educational Research Database, OERD, är resultatet av ett kvalitetsutvecklingsprojekt finansierat av rektor. Syftet med CeUL-OERD är att stödja framväxten och delandet av resurser som är av relevans för utveckling av undervisning och utbildning vid Stockholms universitet.

Eftersom vi av erfarenhet vet att det kan vara nog så svårt att ta sig tid att dokumentera sina vetenskapliga meriter i till exempel Diva, får du nu möjlighet att under en förmiddag/ eftermiddag få hjälp och stöd att dokumentera och tillgängliggöra de pedagogiska resurser du har skapat. Fördelarna för dig är flera:

  • Du bidrar till en spridningskultur, där vi delar och lär och drar nytta av varandras resurser.
  • Du synliggör ditt pedagogiska arbete och möjliggör att få det citerat och använt, något du kan använda dig av i din pedagogiska meritportfölj.
  • Du får tillgång till andras resurser, som sedan kan spara dig tid i ditt pedagogiska arbete.
  • Dina resurser blir enkelt tillgängliga även för dina studenter — du behöver bara ge dem länken.

Välkommen att tillgängliggöra de resurser du skapat för din undervisning. Tillsammans skapar vi bättre pedagogiska miljöer för våra studenter!

Tid 9 maj 2019 : kl 13-16
Plats Universitetsbiblioteket, Frescati, rum: Plantskolan
Språk Svenska
Workshopledare Åsa Burman, Filosofiska institutionen

Sofie Wennström, Stockholms universitets bibliotek

Utforska databasen https://su.figshare.com
Förberedelse

Ta med din egen dator och läs följande artikel:

Hilton, J. (2016). Open educational resources and college textbook choices: a review of research on efficacy and perceptions. Educational Technology Research and Development, 64(4), 573-590.

 

Centrum för universitetslärarutbildning, CeUL, har i uppdrag att verka för och stödja utveckling av undervisning vid universitetet.

Anmälan

Antalet platser är dock begränsat varför vi tillämpar först till kvarn. Deltagande är kostnadsfritt. 

Anmälan till workshop Möjliggör att dina pedagogiska resurser blir sökbara

Bokmärk och dela Tipsa