Vad är liv

En ny bokserie med vetenskapliga klassiker

Förlaget Fri tanke ska tillsammans med Kungliga Vetenskapsakademien ge ut en bokserie med vetenskapliga klassiker. I seriens redaktionskommitté sitter Ove Eriksson, prefekt vid DEEP. Första boken, ”Vad är liv? Ett fysikaliskt perspektiv på den levande cellen” av Erwin Schrödinger finns redan ute i bokhandlarna.

Eken

Hjälp din klass att upptäcka eken: en värld i världen

En ek är en levande varelse. Men om du tittar riktigt noga upptäcker du att den också är hem för ett helt samhälle av små levande kryp. Forskare från SLU och Stockholms universitet har tillsammans med en naturpedagog tagit fram en film och ett häfte med övningar. Använd materialet för att ta med dig barnen in i denna förunderliga värld i världen.

Tecophilaea cyanocrocus_Richard Wilford

Hundratals växtarter har redan utrotats

Nästan 600 växter har utplånats från planeten de senaste 250 åren visar en ny studie. Detta är dubbelt så många som fåglar, däggdjur och groddjur tillsammans.

Postadress:
Institutionen för ekologi, miljö och botanik

Besöksadress:
Svante Arrhenius väg 20 A (eller F)

Fakturaadress:
473 DEEP
202 70 Malmö

Institutionen för ekologi, miljö och botanik (DEEP) i sociala medierDEEP på Facebook DEEP på Twitter Stockholms universitet på LinkedIn DEEP på Instagram Stockholms universitet på YouTube