Studera utomlands

Att uppleva andra kulturer och få internationella erfarenheter är viktigt i dagens globala samhälle. Vi vill att våra studenter ska få med sig den värdefulla erfarenheten från sina studier. Ett sätt att få internationell erfarenhet är att studera, göra praktik eller skriva uppsats utomlands under din utbildning hos oss. Det finns flera olika möjligheter att resa utomlands under din utbildning.

 

De flesta studenter vid Företagsekonomiska institutionen har möjlighet att studera utomlands genom våra utbytesavtal med partneruniversitet runt om i världen. Vi samarbetar med cirka 100 universitet i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika och Oceanien. Utbytesstudier har inga studieavgifter, men administrativa avgifter och levnadskostnader kan tillkomma. En lista över lediga lediga platser vid partneruniversitet publiceras på den engelska webbsidan Study abroad.

Observera att vi inte skickar studenter till alla våra partneruniversitet varje termin, så se till att kontrollera listan för din specifika termin innan du ansöker.

Läs mer på den engelska webbsidan Study abroad

 

Du kan välja att vara utomlands under en kortare period för att t ex skriva uppsats eller göra praktik.

Här kan du läsa mer om kortare utomlandsvistelser

Du kan söka efter praktikplats utomlands i MyCareer

Du kan också söka efter praktikplats utomlands i Highered

 

Kontakt

Internationell koordinator
På denna sida