Vår tredje studentambassadör Oruba presenterar sig

Oruba Abu-Hammam läser första året på Kandidatprogrammet i Fysik på Fysikum. Oruba kommer att rapportera från våra evenemang på Fysikums sociala medier. Hon vill inspirera flera att våga utforska den naturvetenskapliga världen.

Studentambassadör Oruba Abu-Hammam
Studentambassadör Oruba Abu-Hammam

Mitt namn är Oruba Abu-Hammam och jag läser mitt första år på Kandidatprogrammet i Fysik vid Stockholm universitet. De senaste åren av mitt liv har jag mestadels bott i Sörmland i Vagnhärad och Strängnäs där jag även gick på gymnasiet. Jag läste Scienceprogrammet som är en spetsutbildning inom naturvetenskap vid Europaskolan i Strängnäs och valde att läsa Fysik specialisering som inriktning.

I samband med nya universitetsstudier flyttade jag in till Stockholm som jag sedan tidigare pendlade till på grund av engagemang, jobb och studier. Jag har under många år varit engagerad i civilsamhället både i Sverige och i andra länder.

Jag vill genom min utbildning få en djup och bred förståelse för existensen, världen och universum och vill därmed använda mina kunskaper som verktyg för att jobba för global rättvisa och bidra till den mänskliga utvecklingen. 

Som Fysikums studentambassadör för Outreach vill jag utforska och rapportera på Fysikums sociala medier om olika evenemang för att inspirera fler att våga utforska den naturvetenskapliga världen och skapa större kännedom om Fysikums evenemang.

Allt gott,

Oruba Abu-Hammam