Lydia Wistisen står utomhus. Hon ler och vinden blåser tag i hennes hår.
Lydia Wistisen. Foto: Amanda Forssblad

Svenska barnboksinstitutet arrangerade den 26 november ett öppet seminarium om barnfattigdom, konsumtionskultur och entreprenörskap i litteratur och kultur för barn och ungdomar. Flera litteraturforskare från institutionen medverkade som talare, bland andra Lydia Wistisen. Inför detta intervjuades hon i Kulturnyheterna.

-Det är ganska tydligt att barnkulturen vill socialisera och uppfostra barnen in i en ekonomisk kultur, säger hon bland annat i programmet.

Se inslaget i Kulturnyheterna i SVT Play, cirka 9.30 minuter in i programmet. (OBS! Sändningen finns inte längre kvar på SVT Play, uppdatering 9 december.)

Wistisen är gästredaktör för senaste numret av Barnboken – Tidskrift för barnlitteraturforskning på tema ”Pengar”, som utkom i samband med seminariet. 

Om Lydia Wistisen

Lydia Wistisen är forskare och lärare vid Institutionen för kultur och estetik. Hon forskar främst på ungdomslitteratur, ungdomsskildring, stadsskildring samt relationen mellan text, rum och subjekt. Wistisen undervisar i barn- och ungdomslitteratur, men även i feministisk och modern litteraturhistoria.

Mer om Lydia Wistisens forskning.