Samtalet utgår från följande frågeställning: Om klimatkrisen blir så omfattande som vi fruktar, ställer det krav på litteraturen och på vårt sätt att läsa. Men stämmer det verkligen att de danska poeterna bryr sig mer om klimatet än sina svenska och norska kollegor?

Övriga paneldeltagare är Christian Idskov, kritiker och redaktör, och författaren Espen Stueland.

Mer om evenemanget. (extern länk)

Sofia Roberg, doktorand i litteraturvetenskap.

Om Sofia Roberg

Sofia Roberg är doktorand i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik. I sitt avhandlingsprojekt skriver hon om Inger Christensen som har ett starkt inflytande på de samtida diktare som berör miljöfrågor i sin poesi.

Mer om Sofia Robergs forskning.

Sofia Roberg undervisar i vår på institutionens kvällskurs Ekokritiska perspektiv – människa, natur, litteratur.