Våra utbildningar

Stockholms universitet erbjuder en av de bästa miljöerna i Europa för forskning och högre utbildning inom ekonomi. Tidigare studenter är anställda som ekonomer inom flera områden, såsom nationella och internationella organisationer, myndigheter, företag och finansiella institutioner.

Sök bland utbildningar inom vårt ämne

Doktorandprogrammet i ekonomi vid Stockholms universitet är ett amerikanskt program med totalt 70 studenter. Programmet kombinerar förstaårskurser i matematik, mikro, makro och ekonometri med andraårskurser som täcker ett brett spektrum av specialiseringar.

Programmet är helt internationellt i sin inriktning och de allra flesta studenter går på den internationella arbetsmarknaden för ekonomi under sitt sista år där de flesta blir erbjudna anställningar vid framstående universitet och organisationer världen över. Programmet anses i stort sett vara ett av de allra bästa i Europa.

IIES erbjuder inte ett fullständigt doktorandprogram och alla våra doktorander har avklarat de två första åren av doktorandstudier någon annanstans.

Sök bland utbildningar inom vårt ämne