Våg Brus: En radioutställningsserie på frekvens 88.9 FM

Evenemang

Startdatum: torsdag 25 april 2024

Tid: 17.30

Slutdatum: söndag 5 maj 2024

Tid: 15.30

Plats: 88.9 FM med en kollektiv lyssningssession på Hägerstensåsens medborgarhus. Också tillgänglig online

Projektet är Linnea Wästfelts examensarbete från masterprogrammet i Curating Art vid Stockholms universitet.

Radiovågorna förflyttar sig obemärkt genom tid och rum. Osynliga vågor finns överallt och vi förflyttar oss både genom och med dem. Vissa menar att vågorna är konstanta och aldrig lämnar oss när de väl skapats. Radiovågorna lyfter och förflyttar ljudvågor mellan avsändare och mottagare och på frekvens 88.9 FM skapar de vårt utställningsrum.

Fyra porträttfoton bredvid varandra

Våg Brus presenterar en utställningsserie som sänds från lokalradiostationen på Hägerstensåsens medborgarhus. Konstverken är öppna för publiken att utforska under hela varaktigheten, när sändningen slutar stängs utställningen. Efter sändningen blir konstverken blott ett minne hos lyssnaren.

I Våg Brus är alla välkomna, och utställningen är tillgänglig över hela Stockholm. Lyssna hemifrån, i bilen, från kontoret, på kiosken, eller gör oss sällskap på Hägerstensåsens medborgarhus för fyra radiofoniska vernissager.

25 april 17.30-18.00 presenterar Jesper Vesterlund verket Of ghosts and memories
28 april 15.00-15.30 presenterar Rebecca Larsson verket SYRINX
3 maj 17.30-18.00 presenterar Theodore Trottner verket Våta slingor
5 maj 15.00-15.30 presenterar Mari Mattsson verket Tre hörn av minnet

Du är välkommen att lyssna, reflektera och njuta av utställningarna på 88.9 FM, eller via webbradion på:

https://www.radiosydvast.se/lyssna-pa-webbradio/

 

Om konstnärerna

Mari Mattsson arbetar främst med platsspecifika installationer där besökaren tillåts uppleva verken på olika sätt utifrån sin egen rörelse. Genom text, ljud och performativa instruktioner undersöks teman som perception, fantasi och begreppet tid. Hon har en masterexamen från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Rebecca Larsson arbetar multidisciplinärt med olika tekniker och material, ofta med språket som utgångspunkt. Genom teman som metafysik och myter skapar hennes konstverk berättelser som besökaren får ta del av genom olika materialiteter. Hon har en masterexamen i konst från Konsthögskolan i Malmö.

Jesper Vesterlund arbetar primärt med ljudkonst som kretsar kring myter och ordspråk. Genom att undersöka de ljud som inte hörs lyfter han berättelser om det okända och osynliga. Han har en masterexamen i konst från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Theodore Trottner utforskar i sitt konstnärskap det temporära. Han skapar ljudverk utifrån idén om att ljud är mer än bara det vi hör och med ett fokus på alternativa presentationsformer skapar han exklusiva ljudupplevelser för besökaren. Han har en masterexamen i konst från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och en masterexamen i ljudkonst från Stockholms konstnärliga högskola.

Hägerstensåsens medborgarhus är ett kulturhus som inrymmer lokalradio, teaterscener, utställningsrum och studiecirklar. Här möts konst och samarbeten i såväl teater som publikationer. Dagligen används huset av hundratals individer, föreningar och grupper. Förhoppningen är att skapa ett ekosystem av sociala, konstnärliga och pedagogiska praktiker som lyfter varandra och möjliggör samtal och eftertanke. Husets verksamhet strävar efter att bidra till en demokratisering av närområdet och hela staden. Mer information om huset finns på deras webbplats:

www.medborgarhuset.se

Utställningarna är curerade av Linnea Wästfelt som i sin praktik fokuserar på interventioner i det offentliga rummet och alternativa presentationsmetoder. Hon har en kandidatexamen i fotografi från Glasgow School of Art och är initiativtagare till Vava Art Collective. Hon är för närvarande aktiv i Stockholm.

Internationellt masterprogram i curating, med inriktning mot konst, management och juridik

Utbildningen, för utställningsskapande framför allt inom konstområdet, genomförs i samarbete mellan Institutionen för kultur och estetik vid Stockholms universitet och ledande konstinstitutioner.

Till programsidan