Skicka in underlag så bygger vi upp din projektsida

Glöm inte att skicka in underlaget till projektsidorna till e-postadressen forskningssidan@ims.su.se. Så fort vi fått in detta material kan vi börja bygga upp din sida. Den tidigare forskningsdatabasen fasades ut den 1 januari 2023. På denna sida får du också tips på hur du själv kan lägga till en bild, publikationer och beskrivningar av din forskning på din egna profilsida för medarbetare.

 
Projektsidor Foto: Stockholms universitet
Projektsidor Foto: Stockholms universitet
 

Besök IMS projektsidor

Här hittar du IMS forskningssidor

This page in English


PUBLICERAD: 14 december 2022
UPPDATERAD: 1 juni 2023

Den 1 juli 2022 lanserade vi de nya forskningssidorna på ims.su.se. Det innebär att flytten av institutionens webbplats till de nya webb2021-mallarna är avslutad.

Här hittar du i skrivande stund omkring 20 forskningsprojekt med koppling till IMS/Stockholms universitet. Men hittills har vi endast fått in underlag från en liten del av institutionens forskare. Eftersom vi vill att forskningssidorna ska återspegla hela institutionens forskning, behöver vi få in fler projektbeskrivningar. 
 

Här hittar du samma information som skickats ut i tidigare mejl

Även om arbetet med webb2021 inte längre är vårt huvudfokus, arbetar vi fortfarande med att skapa projektsidor om pågående forskning på webben. Tyvärr fanns det inget enkelt sätt att automatiskt migrera informationen från den tidigare forskningsdatabasen, då strukturen på plattformarna skilde sig åt. Därför behöver vi nu fortfarande din hjälp för att få in aktuell information.
 

Taylor & Francis: Hur du synliggör din forskning


En bra forskningspresentation kan synliggöra din forskning på webben, och förhoppningsvis också skapa nya möjligheter. Så ta chansen och skicka in aktuell information om det du forskar om just nu. Det är viktigt att din ingress och projektbeskrivning är populärvetenskaplig och riktar sig till en "intresserad allmänhet".

Fyll i en av mallarna på projektets huvudspråk - svenska eller engelska. Du väljer själv om du vill fylla i en pdf- eller wordmall. Se bara till att inte överskrida antalet rekommenderade tecken.

Mejla det ifyllda dokumentet till forskningssidan@ims.su.se

Om ditt forskningsprojekt huvudsakligen bedrivs på engelska betraktas det som projektets "huvudspråk". Då behöver du skriva en engelsk projektbeskrivning på ca 500-1000 tecken inklusive blanksteg, men kan sedan nöja dig med att skriva max 1-2 sammanfattande meningar på svenska. Eller tvärtom!

De "projektsidor" som vi skapar är inte enbart ägnade åt "forskningsprojekt" med ett bestämt start- och slutdatum, utan vi vill ha in upplysningar om all pågående forskning som du kan tänkas bedriva vid institutionen - oavsett finansieringsform. Och du som är doktorand, får gärna skicka information om ditt avhandlingsprojekt.
 
Tips! 
Du får gärna hämta färdiga texter om din forskning, från till exempel tidigare ansökningar om externa medel eller från andra ställen på nätet där du beskriver din forskning. 

 

Kom ihåg

  • att skriva på ett populärvetenskapligt sätt för en ”intresserad allmänhet”
  • att vi prioriterar pågående och kommande forskningsprojekt som du fått klartecken för
  • att forskningsprojekt äldre än 2009 inte kommer att publiceras
  • att din text kan komma att redigeras av webbredaktören
  • att även doktorander kan skicka in information om pågående avhandlingsprojekt

Här kan du ladda ned en av mallarna till din projektsida. Du kan välja mellan en mall i word eller som en ifyllbar pdf:

Glöm inte att sedan skicka in den ifyllda mallen till e-postadressen:

forskningssidan@ims.su.se

 

På din individuella profilsida kan du lägga till en bild på dig själv, dina senaste publikationer och beskrivningar (för t.ex. undervisning, forskning) m.m.

På Medarbetarwebben finns det mer information och instruktioner till din profilsida. Och du kan se hur några av våra medarbetare har uppdaterat sina sidor: 
 

Medarbetarwebben: Profilsidor för medarbetare
Medarbetarwebben: Profilsida - instruktioner

Exempel från Doron Galilis profilsida
Exempel på Nadi Tofighians profilsida


Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till mig via e-postadressen:

forskningssidan@ims.su.se

 

Lägg till dina publikationer på din profilsida
 

Add your DiVA publications on your profile page. Screenshot: Stockholm University
Lägg till dina DiVA-publikationer med ett enkelt klick på din SU-profilsida i Polopoly. Skärmdump: Stockholms universitet


Om du går in i din profilsida via webbpubliceringsverktyget Polopoly, så kommer du hitta en flik som heter "Forskning". Om du sedan väljer "Redigera" kan du sedan klicka på den gröna plusikonen (+). Då kan du lägga till de publikationer du tidigare lagt upp i DiVA, så att de visas på din profilsida (se nedan).

 

This is how your DiVA publications can be listed on your profile page.
Så här ser det ut när du lagt till dina DiVA-publikationer på din SU-profilsida. Skärmdump: Stockholms universitet
På denna sida