SU-lag deltog i internationell rättegångstävling

Ett lag från juridiska institutionen, Stockholms universitet, deltog i den 31:a upplagan av den stora rättegångstävlingen Willem C Vis Arbitration Moot i Wien.

Det mångsidiga laget som representerade Stockholms universitet i Wien inkluderade studenterna Pearl Ku Chiu, Rym Zid, Alina Latypova och Mark Malekela.

Willem C Vis Arbitration Moot är världens ledande och mest prestigefyllda internationella rättegångstävling för juriststudenter specialiserade inom kommersiellt skiljeförfarande. Årets evenemang ägde rum mellan den 22-28 mars 2024 i Wien och samlade deltagare från hela 390 universitet och 91 olika jurisdiktioner världen över.

Stockholms universitets lag stod i tävlingen öga mot öga med starka konkurrenter från framstående universitet som Universitetet i Mainz (Tyskland), Universitetet i Zürich (Schweiz), Universitetet i South Carolina (USA) och Universitetet i Miami (USA).

Inför utmaningen har laget ägnat sig åt intensiva förberedelser. De har deltagit i flera fysiska pre-moots, som ägde rum i Stockholm, Florens och Berlin, och har även genomfört flera online-träningspass för att finslipa sina färdigheter och strategier inför tävlingen.

Ett stort grattis önskar vi till laget, bestående av studenterna: Pearl Ku Chiu (Juristprogrammet), Rym Zid (utbytesstudent vid SU), samt Mark Malekela och Alina Latypova (ICAL-studenter). Deras passion, engagemang och hängivenhet till juridiken och sin utbildning har varit enastående.

Vi vill också framföra ett varmt och hjärtligt tack till advokatbyrån VINGE för deras generösa stöd och bidrag som har varit ovärderligt för vårt tävlande lag.


Citat från de tävlande:
(fritt översatt från engelska)

Att delta i vis mooten har verkligen varit det bästa beslutet jag har tagit under min tid på juristprogrammet.

Pearl Ku Chiu, student på Juristprogrammet 

 

Att delta i Vis Moot har varit en mycket givande upplevelse som inte bara har handlat om att utveckla mina juridiska färdigheter, utan också om teamwork, gemenskap, nätverkande och att njuta av resan tillsammans.

Alina Latypova, masterstudent på ICAL


Att vara med i den 31:a upplagan av Vis Moot som student från Stockholms universitet har varit en oerhört berikande och livsförändrande upplevelse. Jag är verkligen tacksam för den här fantastiska erfarenheten.

Mark Malekela, masterstudent på ICAL