Forskning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen
  4. Forskning

Forskningsbaserade lärarutbildningar

Ett viktigt mål för universitetets lärarutbildningar är att utgå ifrån existerande forskning inom såväl ämnesteoretiska som utbildningsvetenskapliga områden. Den pedagogiska och allmändidaktiska forskningen har en lång tradition och flera ledande forskare vid Stockholms universitet.

Nyheter forskning

  • Ali Osman: Vuxenkontakter nyckel till lyckad integration 2020-08-01 Samverkansprogrammet för migration och integration intervjuar Ali Osman, docent vid Institutionen för pedagogik och didaktik, som beskriver sin samverkansforskning om övergången mellan studier och arbete och vilka resurser som krävs för integration av utrikesfödda.
  • Högre seminarium: Å føle seg angrepet intellektuelt 2020-07-10 Tisdagen den 25 augusti håller Irmelin Kjelaas vid lärarutbildningen i Trondheim ett högre seminarium med titeln Å føle seg angrepet intellektuelt - Språkkartlegging av flerspråklige elever i videregående opplæring. Seminariet kommer att ges via e-mötestjänsten Zoom. Alla intresserade är varmt välkomna att delta.
  • Lärarutbildningens nyhetsbrev – det senaste brevet 2020-06-18 Läs om forskning som rör skola och utbildning och få tips på vidareutbildning genom att prenumerera på Lärarutbildningens nyhetsbrev. Läs det senaste nyhetsbrevet här.

 

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube