Skype för företag

Som tidigare meddelats kommer Skype för företag avvecklas och stängas ner den 26 februari 2020. Anledningen till avvecklingen är att Microsoft har slutat att utveckla Skype för företag och funktionaliteten hos Skype flyttas till Microsoft Teams. 

Som alternativ till Skype för företag erbjuder IT-avdelningen e-mötestjänsten Zoom, som finns tillgänglig både för medarbetare och studenter. Zoom har samma funktionalitet som Skype, dvs. du kan chatta, dela filer, ha videomöten m.m. 

Om du brukar delta i möten via Skype för företag kommer du kunna göra det även i fortsättningen via mötesinbjudningar från Skype. 

Om du använder Arbetsplatstjänsten kommer Skype-programvaran att avinstalleras automatiskt efter den 25 februari. Använder du inte Arbetsplatstjänsten får du kontakta ditt lokala IT-stöd för hjälp med avinstallation.

IT-avdelningen har tagit fram en FAQ där vi sammanställt vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret på din fråga där är du välkommen att kontakta Helpdesk. 

 

På nästa IT-arena den 4 februari kommer tjänsten Zoom att presenteras närmare och du kan få hjälp att komma igång.

När det gäller gallring och arkivering och Skype för företag behöver du inte göra någonting då ingenting sparas i själva Skype. Du hittar istället din chatthistorik och dina sparade kontakter i Outlook. Observera att du aktivt måste spara dina kontakter, det räcker inte att du bara har chattat med en person för att kontakten ska ha sparats.