Det finns fortfarande en för stor andel datorer som inte har erforderliga säkerhetsuppdateringar installerade. IT-avdelningen har därför valt att behålla blockeringen av Microsofts fjärrskrivbord ännu en tid.

Blockeringen påverkar alla användare, oavsett operativsystem, men säkerhetshålet påverkar bara datorer med Windows 7 och äldre (och servrar med Windows 2008 R2 och äldre).

Du som har Arbetsplatstjänsten och använder Windows 7 behöver starta om din dator för att säkerhetsuppdateringen ska installeras.

Du som inte har Arbetsplatstjänsten och använder Windows 7 behöver prata med den som är IT-ansvarig på din institution så att du får relevanta säkerhetsuppdateringar installerade.

Om du är DSA/IT-ansvarig och kan garantera att alla datorer på din institution är uppdaterade kan det finnas möjlighet att öppna tillgång till fjärrskrivbord på din institution. Kontakta Helpdesk via Serviceportalen i så fall.