Stockholms universitet logo, länk till startsida

Jobba på högskoleprovet

Vill du göra en viktig insats för samhället? Ta då chansen att jobba på högskoleprovet!

Varje höst och vår bistår Stockholms universitet UHR i genomförandet av högskoleprovet i Stockholms län. Syftet med provet är att mäta kunskaper och färdigheter som har betydelse för förmågan att klara av högskolestudier. Inför varje provtillfälle söker vi personal som kan arbeta på provdagen. Arbetet sker på ett flertal olika provställen runt om i Stockholmsregionen. En utlysning med information om vad som krävs och hur du ansöker publiceras här inför varje högskoleprov. 

I vår ges högskoleprovet vid två tillfällen, den 12 mars och den 7 maj. Denna ansökan gäller främst provet den 12 mars, men för dig som ansöker kommer möjlighet till arbete att finnas även vid majprovet.

 

Provledare till högskoleprovet den 12 mars 2022

Sista ansökningsdag: 2022-03-10
Inför vårens högskoleprov söker vi provledare. Provledaren leder provet i en provlokal och ansvarar för att provet genomförs korrekt och att föreskrifter följs.
Det krävs att provledaren är väl insatt i sin roll och sina arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna inkluderar att ge provdeltagarna tydlig och korrekt information, att leda provdeltagarna genom provets olika moment, att genomföra legitimationskontroller samt att hantera provmaterial enligt instruktioner.

Kvalifikationer 

Krav
•    Du ska ha läst minst 120 godkända högskolepoäng.
•    Du ska behärska flytande svenska i tal och skrift.
•    Du ska ha tidigare erfarenhet av självgående arbete.

Meriterande

•    Nuvarande eller tidigare arbete vid universitet eller högskola.
•    Nuvarande eller tidigare arbete i offentlig sektor.
•    Vana och erfarenhet av pedagogiskt arbete inom skola/lärosäte.
•    Vana och erfarenhet av att tala inför grupp.

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann, strukturerad, stresstålig och samarbetsvillig. Du följer instruktioner och läser in dig på regler och rutiner.
Arbetet kräver ett stort engagemang.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Inför arbetstillfället behöver du noga läsa igenom en arbetsbeskrivning samt delta i en kort digital utbildning.
Arbetstiden under högskoleprovet är kl. 07.15-16.45 (8 timmar och 30 minuter). Timersättningen för provledare är 302,40 kr inklusive semesterersättning. Lunchen är obetald och reseersättning utbetalas ej. 
Placering av personal meddelas fortlöpande och görs i första hand utifrån den adress som anges i ansökan. Möjlighet att arbeta vid kommande provtillfällen finns. 
Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter åt alla.

Covid-19

För att högskoleprovet ska kunna genomföras smittskyddssäkert kommer personalen som arbetar på provdagen att ha tillgång till handsprit och munskydd.

Du söker anställningen genom att fylla i intresseformuläret nedan och mejla det tillsammans med cv till hp.personal@su.se. Observera att intresseformuläret (PDF) måste sparas ned, fyllas i och sedan bifogas ditt mejl.

Intresseformulär för VT 2022 (159 Kb)

Det går att fylla i och spara PDF i Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer och Apple Safari. För Mozilla Firefox behöver du välja att öppna filen med Acrobat Reader eller Microsoft Edge.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Rekrytering sker dock löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!
Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.
 

 

Närmare information om anställningen lämnas av handläggare Stephanie Rosas, Klara Wik och Martin Smith Rehnström.

E-post: hp.personal@su.se

Fackliga företrädare

  • Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se
  • Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/ Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO)
På denna sida