på akterdäck har både stora och lilla kranen kommit på plats
På akterdäck har både stora och lilla kranen kommit på plats!
 

Vid projektledningsgruppens besök i mars hade det såklart hänt en massa saker igen, både inne i fartyget och ute på däck. Hytterna börjar bli färdiga, och bänkarna i mässen är på plats. Frågan är om alla överlevnadsdräkter som skall finnas ombord får plats? De tar en massa plats som inte riktigt har framgått av ritningarna.

Just förvaringsutrymmen kommer det nog att vara brist på. Så vid varje besök försöker vi hitta mindre utrymmen som inte är utnyttjade och få till några hyllor eller ett litet skåp.

Hur han kan se och göra något i skåpet i fören är svårt att förstå...
Hur han kan se och göra något i skåpet i fören är svårt att förstå...
 

Det är trångt, och vissa av utrymmena är för arbetarna inte de mest ergonomiska.

Bakom styrhytten står nu stora lådor för att förvara brandutrustningen i och på akterdäck har både stora och lilla kranen kommit på plats. Problem som måste lösas är att stora kranen kommit så nära pollaren så att det blir ett problem att få plats med förtöjningstampen. Det kommer också att bli svårt att ställa containern på den tilltänkta positionen närmast relingen för där står den lilla kranen. Men problem är till för att lösas!

Arbets- och livräddningsbåten
Arbets- och livräddningsbåten

Arbets- och livräddningsbåten hade levererats och måste såklart provas. Ännu saknades väsentliga saker som tank, ljus och GPS och styrreglaget hade inte satts fast. Så det blev att prova den i den stora hallen. Det finns några förslag på vad den skulle kunna heta, kanske Sillen?

Det är tydligt att vi går mot ljusare tider. För när jag kom till den lilla flygplatsen i Kuressaare glödde alla fönster av den nedgående solen. Det gör den långa resan betydligt lättare än när det var mörkt när vi landade och mörkt när planet lyfte för att åka tillbaka hem igen. Skall bli roligt att se mer av landskapet runt ön vid nästa resa i april.

Flygplatsen i Kuressaare.
Flygplatsen i Kuressaare.
 

Skrivet och fotograferat av Lena Kautsky