Våra egna nyheter om havet

• En vision för Östersjöns fiske, BalticSea2020 BalticSea2020 släpper sin vision för Östersjöns fiske 2020-09-21 Som en avslutning på sitt miljöarbete publicerar stiftelsen BalticSea2020 nu en rapport över hur de vill att fisket i Östersjön ska utvecklas för att bli mer hållbart.
  • HÄSTHÅLLNINGEN ÄR SANNOLIKT EN KÄLLA DÄR DET GÅR ATT GÖRA MER Utredningen som upprörde häst-Sverige 2020-09-10 Hästhållarna vill att problem med gödselhantering och näringsläckage sköts frivilligt medan forskare bakom övergödningsutredningen menar att det också behövs regler.
  • Ny stor Östersjöstiftelse grundas 2020-09-09 Den nya stiftelsen BalticWaters2030, som nu startar sin verksamhet, kommer att genomföra storskaliga, åtgärdsinriktade miljöprojekt som bygger på tillämpad forskning och som bidrar till en friskare Östersjö.
  • Storspigg (Gasterosteus aculeatus) Foto: Joakim Hansen/Azote Spiggen tar över 2020-08-27 Storspiggen har successivt tagit över allt större delar av Östersjökustens ekosystem. Den orsakar lokala regimskiften där gäddans och abborrens yngel slås ut och fintrådiga alger tar över.

Universitetets nyheter om havet

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Vetenskap och kommunikation med havet i fokus

Vi samlar och förmedlar användbar kunskap om Östersjön till rätt plats i samhället.

Havsnyheter från Stockholms universitet

Våra nyhetsbrev innehåller både nyheter om vår egen verksamhet och om annan marin verksamhet vid Stockholms universitet.